Välj område

Trädgård

Test – vad kan du om gräs och fotboll?

gräsfrö fotbollsplan english grass

Om det är några som vet hur man tar hand om och skapar en slitstark gräsmatta är det fotbollsanläggningarna. Men vad kan du om världens största sport och gräs?

hostgödsel Granngarden gräs höst gödselTillsammans med Stryktipset släpper Granngården den här hösten English Grass som är en hyllning till de engelska fotbollsplanerna och sitt jämna, stryktåliga gräs. Med gräsblandningen kan du själv anlägga en fotbollsplan hemma med ett frö som gror redan vid fem grader, vilket gör den perfekt att så nu i höst.

När marktemperaturen ligger stadigt under sju grader är ett tips att höstgödsla, vilket ger bättre vinterhärdighet och en stark start på nästa säsong.

Man kan också efterså gräsmattan. Det är när man lägger ut nytt gräsfrö anpassat för eftersådd som gror i den befintliga mattan och skapar en tätare växt som håller andra växter borta. Då använder man mindre mängd gräsfrö än när man anlägger en ny gräsmatta. Läs mer här om eftersådd.

Gör vårt test – vad kan du om gräs och fotboll?


Vill du också läsa?