Välj område

Hus & hem

Höstnytt på Hemset Gård

Produktjobb_Host_315_appel

Höstskörd. Fruktplockaren från Fiskars passar alla universalklippare. Trådkorgen finns i 35 eller 45 liter.

När det börjat bita i kinderna är det hög tid att plocka fram höstjackorna, mössan och förbereda trädgården för vintern. Grannliv besökte Linn Glans och Christian Horn på Hemset gård och passade på att fotografera några av Granngårdens nyheter i höst.

Christian Horn och Linn Glans driver gården Hemset i Åryd utanför Växjö. Tillsammans med familjens två barn Hilda 1 år och Henning 5 år har de byggt sig själva ett liv kring det jorden kan erbjuda. Även om varken Linn eller Christian har jordbruksbakgrund gick båda lantbruksgymnasiet med målet att ha en egen gård.

Våren 2013 gick drömmen i uppfyllelse när de kunde köpa Hemset. Christian sköter gården på heltid, förutom sitt engagemang i LRF, och Linn arbetar dagtid som djurskötare på en mjölkgård. De odlar vall, spannmål och har nötköttdjurs-produktion. Även om det fanns ett jordbruk på gården innan har de fått bygga upp djurstammen från grunden. Något som är kostsamt, om än roligt.

Linn tycker om stora lugna hundar och har haft schäfer-hanen Peppe i nio år. Nio månader gamla schäfervalpen Oskar är familjens senaste tillskott som tär på Peppes tålamod ibland, men han håller honom storebroderligt i schack och morrar ifrån när Oskar går över gränsen. Linn älskar schäfrar för att de är vackra, pålitliga, lyhörda och lätta att lära. Dessutom är de bra familjehundar. Målet är att träna upp Oskar så att de kan använda honom som eftersökshund i jakten.

Produktjobb_Host_315_del1 höstnyheter Granngården

Produktjobb_Host_315_korgNågot till mig? Oskar inventerar en slitstark och frosttålig korg för förvaring, utflykter eller trädgårdsarbete, 17 liter. I korgen finns mixade djur i latex som ger ljud ifrån sig, en repleksak för större hundar, slitstark repleksak för draglekar och apport.

Höststädningen blir enkel med en lätt lövräfsa från Nyby med tillhörande skaft. På bild även Granngårdens tåliga lövräfsa och Fiskars smarta takrännerensare.

 

Produktjobb_Host_315_2Hjälpreda. Med Ryobi trädgårdsstädare/lövblås på 3000 W kan du både blåsa bort löven eller samla upp dem i en praktisk uppsamlare på 45 liter som medföljer.

Lilla Maja på äventyr. Vacker ljung i en dekorativ utomhuskruka. Stabil skoskrapa från Nyby.

Höstnytt Granngården

Hundlek på allvar. Oskar får lära sig lydnad i ett maskintvättbart neoprenvadderat reflexhalsband från Hurtta som minskar belastningen på hundens nacke. Linns varma vantar och mössa har fleecefoder. I kyla är det bra med lager på lager: Underställ för dam finns i stl S–XL, fritidsjacka unisex stl XS–XL som har bra vind- och vattenmotstånd, överdragsbyxa för dam stl 36–42. Vissa av kläderna på bild finns i butik i slutet av september.

Sedan artikeln publicerades kan produkter förändrats eller utgått.
Här hittar du Granngårdens aktuella sortiment.


Vill du också läsa?