Välj område

Hus & hem / Smått och Gott

Läsarnas egna recept – bästa resträtterna!

soppaSommaren är här och våra läsare vill inspirera med deras bästa recept. Du får tips både på rätter att laga på grillen, resträtter när kylskåpet ekar tomt och alternativ för vegetarianen!

Matig soppa

Stek en lök eller pressad vitlök och tillsätt 1 liter vatten. Lägg i en buljongtärning. Vill du ha soppan lite krämigare så tillsätter du grädde eller crème fraîche. Sedan lägger du till det du har att tillgå! Bacon som finns hemma, lite wokade grönsaker eller kanske gårdagens köttbullar. Ett gammalt eritreanskt trick är att ha i kokta ägg som får en god smak och sälta efter att ha sjudit med soppan. Har man kvar pasta så kan även detta gå ner. En underbar, smakrik resträtt!

 

Pyttipanna

pyttipannaBara du har lite kött, korv, någon färs, grönsaker eller kanska till och med pasta så går det att blanda ihop till en härlig pytt. Stek och komplettera eventuellt med potatis, lök och kryddor. Det går även att laga med fisk, räkor och annat du kan tänka dig. Du kommer att få vara med om många nya roliga smakupplevelser!


Vill du också läsa?