Välj område

Skog

Våra smultronställen: Ryds ängar och Åsen

Ryds1Varje torsdag på bloggen rekommenderar vi ett smultronställe som anställda på Granngården har tipsat om. Roliga sevärdheter och fina platser att besöka under sommaren. Ta till exempel Ryds ängar och Åsen, det vackert grönskande naturområdet i Skövdes utkant!

RYDS ÄNGAR OCH ÅSEN – Alldeles intill Kärnsjukhuset ligger Ryds ängar som på våren kläs vackert med allt från gullvivor till körsbärsträd. Betesmarkerna som till viss del är gamla åkrar har ökat sin mängd växtarter tack vare betet. På våren kan man till exempel se blåsippor, vitsippor, vårlök, vårärt, violväxter och lungört. Dessa marker omges av fina skogsbryn och dungar som skapar en idyll.Ryds2

Fortsätt man upp förbi ängarna så kommer man till Ryds grottor. Väl uppe på höjden möts man av en makalös utsikt över Skövde och slätten i öster. Sitt namn till trots består Ryds grottor inte av några grottor utan terrängen utgörs istället av höga diabaspelare och branta stup. Klyftan i berget kom till efter ett bergskred. Hit rekommenderar vi att ta med sig picknickkorgen och ett trevligt sällskap.

Andra tips i Skövde:

  1. RESTAURANG PINCHOS
  2. SKÖVDE KULTURHUS
  3. UPPLEVELSEBADET – ARENA SKÖVDE

I sommar publicerar vi tips på smultronställen från våra anställda runt om i landet. Håll utkik på onsdagar här på bloggen efter fler roliga ställen och vackra platser att besöka. Har du något bra tips du skulle vilja dela med dig av? Skriv gärna i kommentarsfältet!

Vill du också läsa?