Välj område

Hus & hem / Smått och Gott

Läsarnas egna recept – bäst på grillen!

algfileSommaren är här och våra läsare vill inspirera med deras bästa recept. Du får tips både på rätter att laga på grillen, resträtter när kylskåpet ekar tomt och alternativ för vegetarianen!

Älgfilé med grillbakad västerbottenostpotatis

Marinera tjockt skuren älgfilé med olja, chili, flytande honung och lite salt. Picka hål på bakpotatisarna och lägg på grillen. Känn med sticka när de är klara. När de närmar sig att bli det lägger du på köttet som går tämligen fort att grilla. Medan köttet blir klart skär du av toppen på potatisarna och fyller dem med röran du gjort med riven västerbottenost, cremé fraîche, gräslök, salt och peppar. Tag av köttet från grillen när det är tillagats enligt önskemål!

 

barbecuesasHemmagjord barbecuesås

1   st gul lök
1   msk smör och lite olivolja
1   msk currypulver
1   msk chilipulver
1   pkt krossade tomater
3   msk honung
2   st buljongtärningar, veg eller kött
1   dl vatten
2   st vitlöksklyftor

Finhacka och fräs den gula löken i smöret och olivoljan. Rör i de krossade tomaterna och krydda med curry- och chilipulvret. Häll sedan i resterande ingredienser och mixa allt med en stavmixer. Låt sedan röran puttra i 20 minuter. Montera avslutningsvis såsen med drygt en matsked smör.


Vill du också läsa?