Bidrag som berör i Miljontävlingen

Vår stora miljontävling pågår för fullt och vi charmas av de fina historier som kommer in. Filmklipp och bilder som verkligen visar hur mycket kärlek det finns därute för våra djur. Här är ytterligare några av tävlingsbidrag.

Vi skrattar och rörs av alla fina historier som kommer in till vår tävling. Nedan ser du några av de bidrag som kommit in. Miljontävlingen pågår ända fram till den 27 juli, så vill du skicka in din egen solskenshistoria och bifoga en film, klicka på länken nedan!

 


Miljontavling 2 spidosommar

”Det är något speciellt med dina ögon och din blick.
Dom får mig att stanna upp och vara närvarande utan något trick.
Du är en sann skapelse av Guds natur,
för han gör ingen skillnad på människa eller djur.

Det handlar om kärlek i enklaste form,
utan några ord eller uppsatt norm.
Du vidrör min själ med din sammetslena päls,
med dig bredvid går livet som på räls.

Du betyder så mycket och jag tror du vet,
du är så klok och vis som en profet.

Du sprider din glädje med viftande svans
och buffar med nosen för att få en extra chans,
att bara vara nära och bli klappad ömt
och resten du gör blir aldrig glömt.
Du går rakt in våra hjärtan med värdighet och känslan av så mycket mer,
även om alla inte förstår det vi ser.

/Erika Andersson


Mijontavling1 Bella image40

”Vår älskade jämte ”Bella” gillade att få kli på magen. När vi fick främmande la hon sig på rygg och la upp ett stort ”FLIN” då blev det kli…..och Bella blev nöjd!”
/ Elisabet Johansson


Miljontavlingen3 Harry image39”Harry konstaterar att det inte kommer så många stekta sparvar flygande. Harry är egentligen grannens katt, men håller lika mycket till inne hos oss här i Buckarby. Han är den keligaste katt vi någonsin träffat och rusar in när vi öppnar dörren och sätter sig nedanför kylskåpet eftersom han har mjukost som en stor favorit. Självklart får han alltid några slick från fingret. Vi har naturligtvis kollat med grannen att det är ok att han är här. Eftersom han blir mobbad av deras två andra katter, har de full förståelse för att han gör en och annan utflykt. Eftersom han dessutom är kompis med Svante, en av våra katter, blir det trevligt för alla inblandade.”
/ Elisabet Andersson


Miljontavling4 solnedgang”Kärleken mellan 2 individer är underbar. Även om det är kärlek mellan en tjej och hennes ponny. Det finns ett band, ett band som man bara kan ana som utomstående.
Hon pratar med honom när hon är i stallet. Han följer henne med blicken, han står och lyssnar efter hennes steg. När hon ropar på honom så kommer han galopperande och gnäggande för att stanna alldeles bredvid henne. De valde varandra för några år sen och de 2 kommer vara för alltid tillsammans.”
/ Marie Fredrikson


Miljontavling5 Nessie”Nessie, min solskenshund. Aldrig en sur min utan hon är alltid glad. Antingen är det full rulle eller också så sover hon. Att sova till 10.00 på dagarna klarar hon lätt av, kanske beror det på att hon bara är drygt 1 år. Eftersom jag har hästar så är hon med mig i stallet varje dag och hon bara älskar att vara med och sprida ut den nya halmen i boxarna. Tidigare för några månader sen hade hon problem med sin mage och fick vid några tillfällen vara kvar hos veterinären men nu verkar vi ha fått det under kontroll. Jag blir så glad av Nessie, vi trivs så bra ihop. Nessie är en tjej man kan lita på i alla väder! Bilden är tagen midsommarafton då Nessie fick en egen krans att ha.”
/ Linn Forsström