Välj område

Katt

Härliga djur bland tävlingsbidragen

Just nu pågår Granngårdens miljon-tävling där deltagarna kan vinna fina presentkort genom att skicka in en bild och en historia om sitt djur. Här är några av bidragen från veckan!

I juni passerade Granngården en magisk gräns när antalet medlemmar i kundklubben gick över miljonen. Det firar man genom att dela ut presentkort till katthem landet runt och samtidigt göra en insamlingskampanj för hemmen. Klubbansvarig Emilia Sahlén berättar mer här.

Man arrangerar även en tävling för dig som älskar djur. Just nu kommer nya bidrag in hela tiden, man har möjlighet att skicka in både filmklipp och foto, några av de fantastiska bidragen så här långt ser du nedan. Vill du själv tävla hittar du tävlingen här!


 

Några av bidragen så här långt:

Miljonbidrag1“Det här är Hugo. Min första egna hund som tyvärr fick han lämna oss för tidigt! Men tack vare honom har jag lärt mig så otroligt mycket! Han var min stöttepelare genom mycket. Vi tränade och tävlade agility tillsammans. De första 1,5 åren vi tränade så gick det inte alls bra, han var överallt och ingenstans, lyssnade inte på mig för fem öre. Sakta men säkert så började vi samarbeta på planen och började ta oss genom träningarna tillsammans. Efter två år så startade vi på en tävling i Fagersta. Vi hade tävlat innan, men aldrig med bra resultat. Men den här gången gick allt perfekt. Vi var ett team på banan och gick in på banan och hade så himla roligt! Det var första och sista gången vi vann en agility tävling. Det blev även vår sista tävling tillsammans då han av tråkiga omständigheter fick somna några månader efter. Men utan honom hade jag inte varit där jag är idag och aldrig haft den kunskap jag har. Jag är evigt tacksam för min bästa vän Hugo.” / My Rosenholm

Miljonbidrag2“En vacker höstmorgon ute på landet, en arbetande lantbrukare var ute och höll på i maskinhallen då han plötsligt hörde ett himla massa ‘mjauande’. Han tittade ner och där satt en liten söt kattunge som sökte hans uppmärksamhet. ‘Vart kommer du ifrån?’ ställde vi oss frågan, så himla liten och utan sin mamma. Inga katter som strök omkring så vi blev helt säkra på att han blivit övergiven av sin mamma. Från den dagen har han bott hos oss lilla BulleBus, fångat våra hjärtan med storm. Något så litet och sött kunde man ju bara inte låta vara ensam i det fria. Vi brukar säga såhär: Det var inte vi som hitta honom, det var han som hittade oss. Han valde oss denna underbara misse, mer speciell än honom kan man inte bli! Han är oändligt älskad av oss, vilket han inte var av sin mamma. Vi är glad att han hittade just oss och att han fick bli våran älskade katt!” / Ingrid Larsson

“Detta är en historia som utspelar sig i ett helt vanligt kök.
Här finns det disk, ett bord och en hel del stök.
På en eftermiddag i juni innan maten, startades ett bus.
Denna valp på 10 veckor vänder upp och ner på vårat hus!

Dalmatiner valpen Stacy gömmer sig bakom varje krök.
Även fast store bror Frans inte vill vara med så gör hon ändå ett försök.
Hon smyger sig långsamt fram till honom tyst som en mus.
Sedan springer hon fram och hoppar med en sus.

Här tar snart historian slut, för store bror Frans har koll som en hök.
Men vi alla vet att imorgon är det en ny dag och då gör valpen ett nytt försök.
Nu efter mycket bus har båda två somnat och lugnet är tillbaka i det här huset.
Vi säger godnatt för idag och imorgon börjar allt om igen vid det första solljuset.” / Ailéén Wilhelmina Hagewoud

 

Miljonbidrag 3“Här kommer en bild på Maggie May. Maggie är en sk, 4-vägs-korsning. Hon kom till av ett misstag men blev en mycket lyckad och snäll familjehund. Vi fick henne av en kär vän som tyckte det var bättre att ge bort valparna än att ta bort dem. Vår älskade lilla Maggie är som en påse gott&blandat, alla de raser hon har i sig har satt sin prägel på henne. Hon är unik!” / Maria Nilsson


“Fantastiska Ella! En så pigg och glad varelse, med otroligt mycket kärlek som alltid fick en att le. Att locka till sig godis såhär var hennes favoritsyssla och hon tyckte sig aldrig få för mycket. Väldigt svårt att inte ge henne när hon “dansade” runt såhär för att få med en. Hon kommer alltid ha en stor plats i mitt/våra hjärtan!” / Elina Malmberg

Miljonbidrag5“Farfar kom till Abdulla varje dag med morötter och skötte om honom, ibland en liten travtur. En dag hann inte farfar ge Abdulla någon morot, men finurlige Abdulla han fixade det själv, han såg något som stack ut i farfars ficka, moroten, lätt som en plätt nafsade han åt sig, åt gott och mådde bra. Vi äger fortfarande Abdulla men han är utlånad till ett annat hem, dessutom har han blivit sjuk, så det är inte så kul för vår älskade Ponny. På bilden syns den sanna kärleken mellan barnbarnet och russet. Kärleken strålar.” / Anita Karlsson

“Den här fina flickan blev övergiven av sin mamma vid ca 6 veckors ålder. Dottern på gården gav kattungen till en överlycklig tjej som matade och skötte om henne i 3 dagar. Inte så svårt, kattungen bara sov och åt. På 3:e dagen var tjejen så allergisk så hon blev tvungen att lämna bort henne till sin moster, som helt otippat planterade en bild som jag och min man inte kunde missa och en vädjan om att ta hand om henne. Så nu är Bianca vår tös sen 2 år och bestämmer det mesta hemma hos oss, men är en tacksam katt som vet att hon fått en andra chans. På filmsnutten är hon hos “mormor” på besök och käkar upp hennes hibiskus.” / Jessika Bäckström

Miljonbidrag6“Ingen Wachtel i vårat hus har jag alltid sagt, men denna lilla underbara socktjuv har lindat oss alla runt sitt finger! Hon hjälper till att hitta saker när vi slarvat bort dom, hon kunde sitta o ligga utan vi lärt henne, och det här med apportering det funkade direkt, Ronja vid sitt första sjöbad 4 månader gammal! hela hon är i luften som alltid!” / Kent Svensson


Vill du också läsa?