Välj område

Tävling

Grattis! Ni vann boken Ta Tillvara

grattisnivanntatillvaraMängder av fina bidrag har kommit in till vår tävling med tips på recept som minskar matspillet. Fem vinnare får boken Ta tillvara hem med posten. Här är vinnarna!

Visste du att vi i Sverige slänger cirka 28 kilo ätbar mat per person och år? En studie från Livsmedelsverket visar att vi dessutom häller ut cirka 26 kg flytande mat och dryck i avloppet varje år och att 70 procent av detta är rester.

I boken Ta tillvara på Kakao Förlag får man tips hur man tar hand om rester som skonar både miljön och den egna plånboken. Författaren Amanda Hellberg och fotografen Eveline Johnsson har samlat 53 vegetariska resträtter och smarta tips på hur du kan se möjligheterna med rester istället för att slänga dem.

Ni som skickat in era egna tips och valdes av juryn till vinnare är:

Monica Berggren, Glommersträsk

Sara Andersson, Ingelstad

Britta Johansson, Sidensjö

Johanna Hermansson, Borås

Carola Lind, Öjebyn

Stort grattis! Era böcker kommer på posten inom kort.


Vill du också läsa?