Välj område

Häst

Hjälp oss hitta ett namn!

carolinesfolnamn1 För litet mer än två veckor sedan kom det här lilla fölet till världen. Nu efterlyser ägaren, vår regionchef Sydost Caroline Samuelsson, ett namn på den lille. Vad tycker du?

Som regionchef stöttar Caroline Samuelsson Granngårdens butikschefer i sydöstra Sverige med försäljning och ekonomi. Det har hon gjort de senaste sex åren. För henne är Granngården den perfekta arbetsplatsen eftersom hon har nytta av sitt stora intresse: hästar.
– Min pappa Lasse hade ridskola, så jag satt på min första häst tre månader gammal. Sedan dess har jag alltid haft hästar i mitt liv.

Det har blivit alla sorter, men sedan tio år tillbaka är hon och de två döttrarna, idag 22 och 24 år gamla, helt inriktade på islandshästar.
– Vi har sex stycken utspridda i olika stall. De blir som familjemedlemmar och då har man svårt att göra sig av med dem. Islandshästar har ett fantastiskt lynne och är trevliga hästar att ha att göra med.

Både hon och den äldsta dottern Josefin Alanius tävlar i dressyrformen som innebär att du bland annat bemästrar de olika gångstilarna.

carolinesfolnamn3
Den 13 maj ringde det i telefonen på eftermiddagen. Det var Väsby Stuteri där deras sto Giah står uppstallad. Nu stod det ett föl i hagen, berättade de.
–  Han kom någon dag för tidigt och vi kom dit först två timmar senare. Han och mamman mådde fint. Sällan har jag sett en mer social, kavat och modig hingst för sin ålder. Det ska bli spännande att se vem han utvecklas till. Förhoppningsvis kan vi ha honom till tävling i framtiden!

Vad ska han heta?

Caroline behöver hitta ett namn till den lilla “prinsen”, som hon kallar honom, och vill ha er hjälp! För att det ska godkännas för rasen måste det vara ett isländsk namn. Ofta tar man hjälp av mytologin och gudarna. Hjälp Caroline och skriv ditt förslag i kommentarsfältet nedan. Tack för hjälpen!


Vill du också läsa?