Nu är naturen full av energi

DSC_0046

Humlorna surrar i alla nektarstinna blommor och nya blad och blommor slår ut hela tiden. Fruktträden blommar för fullt och det är svårt att slita sig från trädgården.

Valnötsträdets  blad-utspring är kopparfärgat och ser självlysande ut när kvällssolen lyser igenom de tunna nya bladen.

DSC_0005

DSC_0012

Syrenernas knoppar ser ut att kunna slå ut när som helst. Stackars skomakare, det blir en kort semester i år. Häggen står nämligen också fint i blom.

DSC_0037

De stackars hönsen fick vara instängda i helgen, vilket syns på vinbärsbusken som de hoppar upp och äter blad på. Men visst uppstammade buskar är ju snyggt.

DSC_0082

Just nu är jag på resande fot. Jag är på väg till London för att titta på en massa fina trädgårdar, parker och såklart Chelsea Flower Show. Men i veckan sattes denna ställning upp. Vi har nämligen bestämt oss för att bli självförsörjande på el – med solens hjälp. Det ska bli spännande att se hur långt de har hunnit tills jag kommer hem igen. Ha en energifylld helg!

Jag ska ladda mina energibatterier med massa trädgård! Jag rapporterar efter helgen./ Hälsningar Therése

Trädgårdsarkitekten Therése Hjalmarsson gästbloggar på Grannliv vecka 18–21. Hon bor på en gård i Oderup utanför Hörby och driver företaget T som i Trädgård där hon hjälper kunder att planera och anlägga sina trädgårdar. Vill du läsa mer av Therése följ hennes blogg!