I helgen firade vi Trädgårdsdagen

DSC_0160

Vi hann klart! Det var mycket pyssel inför Trädgårdsdagen här hemma, men med lite hjälp från nära och kära hann jag klart i tid. Nu var det bara vädret också…

Förra året var det strålande sol hela dagen, men det förstod vi snabbt att det inte skulle bli. Morgonen började med en rejäl hagelskur, följt av sol och regnskurar om vartannat.

DSC_0182

Köksträdgården är betydligt senare än förra året. Men det mesta har börjat komma upp. Hönsen fick stanna i hönsgården eftersom det skulle komma besökare.

014

Vid klockan 10 började besökarna komma, det är alltid lika spännande att se hur många som kommer. Utställarna som fanns på plats var “Hem till fru M”, “Marie skapar”, Rickard Sand samt Linders plantskola som har sin Vårhelg kommande helg. Ni hittar till utställarna via min blogg www.tsomitradgard.blogspot.com.

Trädgårdsdagen DSC_0130
Barnens Trädgård var välbesökt.

Många ansiktsmålade barn sprang runt och lekte, eller plockade klubbor ur “Godisträdet”. Ponnyridningen var också populärt, även om den ena “ponnyn” var en stor ardenner. Men det innebar att alla kunde rida, även jag!

Trädgårdsdagen

Skönsången fyllde trädgården. Anders och Kajsa Köllerfors fick förstärkning av Frida Haraldsson. Med tanke på de tjock jackorna och Fridas vantar förstår man att det var riktigt kallt i vinden.

Trädgårdsdagen Ungefär 150 tappra besökare dök upp under dagen, cirka hälften jämfört med förra året så man inser att vädret spelar väldigt stor roll. Caféet var välbesökt och en massa hembakta godsaker gav en bra slant till Barncancerfonden. Vill ni se fler bilder från trädgården kan ni gå in på min blogg.

Nu ska hönsen få komma ut i trädgården igen och jag ska börja planera för min resa till London och Chelsea Flower Show.

Vi ses! Hälsningar, Therése

Trädgårdsarkitekten Therése Hjalmarsson gästbloggar på Grannliv vecka 18–21. Hon bor på en gård i Oderup utanför Hörby och driver företaget T som i Trädgård där hon hjälper kunder att planera och anlägga sina trädgårdar. Vill du läsa mer av Therése följ hennes blogg!