Barnens Trädgård på gång

DSC_0052 kopia

Nu jobbas det för fullt! I onsdags fick jag trädgårdshjälp av min kära svägerska och svärmor. Plantering och pil-koja stod på schemat, pil-kojan hade varit väldigt svår att fixa själv och så många och långa armar som hade behövts det har jag inte.

Den 17 maj ska jag ha öppen trädgård med temat Barnens Trädgård och denna delen ska vara färdig i god tid så växterna hinner sträcka lite på sig. (Alla är såklart hjärtligt välkomna!)

DSC_0054

Det blev en hel del Brunnera macrophylla – Kaukasisk förgätmigej. Den är så underbart vacker med sina små skira blommor, sen försvinner den inte efter blomning som den vanliga förgätmigejen gör utan är en vacker bladväxt efter blomningen. De fyller ut bra och frösår sig gärna, men lagom mycket.

DSC_0055

Mina körsbärsträd har börjat blomma. Jag fyller år idag och det är en sådan lyx att fylla år på våren när körsbärsträden står i blom ( jag är faktiskt lite förvånad att mamma och pappa inte döpte mig till Maja som i visan)

DSC_0059

Hönsen är så nöjda nu när de kan gå ute om dagarna och äta en massa grönt och insekter. De går och sätter sig på sina pinnar vid samma klockslag oavsett vilken tid på året det är. Jag tycker de borde vilja vara ute längre på kvällarna nu, men inte då.

DSC_0067 koåia

Nu börjar pallkragarnas innehåll äntligen synas ordentligt. Det dröjer innan det ser frodigt ut, men det tar sig!

Idag är jag trädgårds-inspiratör på Hörby Lantmän mellan kl.11 och 18. Ta med en bild eller skiss över trädgården så får du tips och råd. Fråga gärna mycket 😉

Ha en skön fredag! Hälsningar Therése

Trädgårdsarkitekten Therése Hjalmarsson gästbloggar på Grannliv vecka 18–21. Hon bor på en gård i Oderup utanför Hörby och driver företaget T som i Trädgård där hon hjälper kunder att planera och anlägga sina trädgårdar. Vill du läsa mer av Therése följ hennes blogg!

DSC_0068 kopia