Regnigt väder – bra väder för en utflykt

kopia2

Vilken underbar helg det har varit! Vädret till Valborg var ju som vanligt här hemma, vilket betyder inte att lita på. Men det blev faktiskt sol framåt eftermiddagen även om det var kyligt. Hoppas ni hade en fin valborg.

Idag har vädret dessvärre inte varit lika roligt. Men visst, växterna behöver ju vatten. Jag passade på att åka på en inköpstur till Åbergs plantskola utanför Ystad. I deras växthus luktade det växtkraft och jord, tomaterna var gröna och frodiga. Härligt! Rabarberna hade till och med blomknoppar, det märks att Ystad ligger några mil söderut för riktigt så långt har inte mina rabarber kommit.

kopia3

Här hemma håller fåglarna på för fullt att leta boplatser. Så gamla holkar som har tagits ner ska upp igen, och nya fylls varje år på i trädgården.

kopia4

Även fjärilar och solitär-bin ska få en egen holk. I somras byggde jag ett insektshotell modell större och den har fått en bra plats mitt bland alla växter i en rabatt.

kopia5

För att hjälpa fåglarna på traven har hundens päls fått en ny mening – som bomaterial. Jag klippte hunden i helgen och en hemmagjord liten kycklingnätskorg blev perfekt för att pälsen skulle hålla sig på plats. Hoppas att fåglarna hittar det nu bara.

kopia

Ha en skön start på veckan! Hälsningar Therése

Trädgårdsarkitekten Therése Hjalmarsson gästbloggar på Grannliv vecka 18–21. Hon bor på en gård i Oderup utanför Hörby och driver företaget T som i Trädgård där hon hjälper kunder att planera och anlägga sina trädgårdar. Vill du läsa mer av Therése följ hennes blogg!