Målet – ett hav av påskliljor

DSC_0031 - kopia

Så spännande det här med att få Gästblogga! Jag får väl säga välkommen hem till mig eftersom mycket av det jag gör och fotar till bloggen är hemifrån.

Just nu går jag och letar härliga vårblommor överallt. Varje höst fylls det på med nya lökar så det till året efter blommar ännu mer. Påskliljor är vårens solar och jag har köpt en hel massa på rea. De ska jag efter blomningen plantera ute i fårhagen där det har börjat blomma så smått, men tanken är en gul explosion av påskliljor :)… ja, jag har en bit kvar..

DSC_0023 - kopia

DSC_0036 - kopia

Här ovanför ser ni min köksträdgård. Hösten 2013 var det gräs här, men det grävdes bort. Istället blev det markduk och stenmjöl, det beror på att det är snyggt, lättskött och så fanns det kirskål i gräsmattan som jag inte fick ordning på.

På hösten/våren anlades köksträdgården som invigdes den 17 maj förra året. Titta gärna in på min blogg så finns det inlägg därifrån. Förra året hade jag nybörjartur med mina sådder, allt grodde. I år har det inte gått lika bra, men det är väl så när man har många järn i elden. Än så länge ser det lite tråkigt ut, men för varje dag gror och växer det…

DSC_0034 - kopia

…och växer gör det även i rabatterna även om man inte har hunnit städa det sista sen hösten. Just nu håller jag på med ett nytt projekt i trädgården, Barnens Trädgård. Då fyller det projektet mycket av min lilla tid och annat får vänta. Men helgen som kommer är en långhelg och då ska det bli puts även i de sista rabatterna. Man kan ju inte göra allt samtidigt. ; )

DSC_0032 - kopia

Här ser ni mina fina höns. De heter äggrelaterade namn som Muffins, Pannkakan, Leila och så lilla gråa Hönapöna (som jag aldrig kommer ihåg vad vi döpte henne till egentligen). De lägger härliga ägg och är så roliga att titta på, MEN är inte så roliga när de sprätter upp fröer och småplantor. Då får man bli kreativ…

DSC_0024 - kopia

Min Kaukasiska Förgätmigej blommar nu för fullt och mitt i allt det blå kommer mina vackra tulpaner Purissima, som börjar i krämfärgat med svagt gula strimmor för att sedan gå över mot rent vitt. Våren är en härlig tid, det händer nya saker hela tiden. Det gillar jag. Nu går vi ut och letar nytt.

Vi ses snart igen!

Therése 🙂

Trädgårdsarkitekten Therése Hjalmarsson gästbloggar på Grannliv vecka 18–21. Hon bor på en gård i Oderup utanför Hörby och driver företaget T som i Trädgård där hon hjälper kunder att planera och anlägga sina trädgårdar. Vill du läsa mer av Therése följ hennes blogg!