Full fart på Tågerup Trädgård

Tågerup Trädgård Granngården
Annika har på sig Granngårdens pikétröja för dam har skön passform, förklädet i i stretch-denim har hällor i midjan och justerbart nackband, arbetshandskarna i syntetläder är smidiga och går att tvätta.

För trädgårdsmästare Mattias Svegin och hustrun Annika är våren årets mest hektiska tid. Blommor som planerades för nästan ett år sedan ska nu varsamt packas på pallar och fraktas ut till Granngårdens butiker. Vi gjorde ett besök på gården utanför Landskrona och passade på att fotografera lite av vårens nyheter. 

När du i dagarna kliver in på Granngården och köper sommarblommor, är chansen stor att de kommer från familjen Svegins odlingar i Tågerup 1,5 mil öster om Landskrona. Idag är det sonen Mattias Svegin som tillsammans med hustrun Annika driver faderns företag vidare. På 23 000 kvadratmeter odlas blommor av alla de slag.

Just nu bland annat sommargruppen Romantic Garden som kan köpas på Granngården. I kruka och ampel har man kombinerat fjorton fina färgställningar med utvalda blommor som växer lika snabbt för att inte en av dem ska ta över. Mattias egen favorit är en små-blommig hängpetuna där två blå och en vit variant ingår.

kontaktlargeweb_largeVi besökte paret när de var mitt uppe i arbetet med att förpacka blommor på väg ut till butikerna och passade på att fotografera några av vårens trädgårdsnyheter i Granngårdens sortiment.

Vårnyheter i trädgården
Från och med i vår kan du förutom Nelson Gardens fröer hitta Granngårdens egna fröer i butikerna där urvalet har gjorts efter arter som är populära och härdiga klassiker till trädgårdsland och rabatter.

Tågerup Trädgård Granngården

Handske Garden Flora från Hestra har smidig passform, praktiska upphängningsöglor och är maskintvättbara. Ler- och torvkrukor finns i en rad olika storlekar och priser för kultivering, utplantering och terass.

Granngården Sekatör Premium har polerad aluminiumfinish med titanbelagda stålskär, bekväma handtag och klarar grenar på 12 mm, reservdelar finns, 199 kr. Arbetsbyxan för dam i bomull och polyester har förstärkta sömmar, förböjda knän med nylonförstärkningar och många smarta fickor 399 kr. Katten Astrid håller mössen borta i växthuset. Hon hittades övergiven i skogen av Mattias mamma för femton år sedan och trivs bäst ovanpå värmelamporna.

Granngårdens sektör Premium har polerad aluminiumfinish med titanbelagda stålskär, bekväma handtag och klarar grenar på 12 mm, reservdelar finns. Arbetsbyxan för dam ovan är gjord i bomull och polyester med förstärkta sömmar. Knäna på byxan är förböjda vilket ger skön passform och har nylonförstärkningar som gör dem slitstarka, dessutom finns många smarta fickor.

Katten Astrid håller mössen borta från växthuset. Hon hittades övergiven i skogen av Mattias mamma för femton år sedan och trivs bäst ovanpå värmelamporna.

Tågerup Trädgård Granngården

Det finns just nu en rad bra nya handskar i Granngårdens butiker. Ovan från vänster: fodrade Granngårdens Pro Heat, fodrade Classic Heat, en roshandske för dam med skyddande skaft, en kort damhandske med god passform, arbetshandske Pro för alla typer av arbeten där du vill ha bra grepp och sist en lång tvättbar trädgårdshandske dam perfekt när man arbetar med buskar exempelvis.

Priser och produkter kan vara förändrade sedan artikeln publicerades.
För aktuellt utbud och priser på Granngårdens odlingsprodukter, klicka här!