Snart halvlek, dags för lite vila….

Idag, fredag, åker några hästar hem på vila. De har varit hos Stall Axelsson i cirka sex veckor. Det är ungefär den tiden det tar att rida in en treåring samt påbörja förberedelserna inför treårstestet. De kommer sedan tillbaka några veckor innan själva visningen.

CarterNridbild
Camilla och Carter N e. Cartier äg Anders Nilsson

En av dem som åker hem idag på lite vila är Carter N (e. Cartier). Han har varit hos oss nästan exakt sex veckor och han tillhör en av favoriterna i år. Han löshoppar riktigt bra, har fina gångarter men är dessutom en riktigt trevlig individ. Han har kommit riktigt långt på bara 6 veckor. Magiskt!

Camilla och Carter N (e. Cartier)  torsdagen den 5 mars

I mina tidigare inlägg har jag berättat om löshoppning samt bedömning och presentation av hästens gångarter. Hästarna bedöms även på det exteriöra dvs hur de ser ut. Hästarna bedöms på tre punkter vad gäller exteriören;

  • Typ, dvs modellen
  • Huvud, hals och bål
  • Benen (extremiteter och rörelsernas korrekthet)

2014 var det Carter N’s syster  Cornelia N (e. Feliciano) som fick högst poäng (9-9-7,5) av Stall Axelssons hästar. En riktig snygging!

cornelia2
Cornelia N e. Feliciano äg. Anders Nilsson

Snart kommer de hästarna som skall visas först tillbaka till Stall Axelsson. Det är då den verkliga förändringen sker. Pälsen åker av, man och svansar friseras och hästens kropp förändras genom att sätta muskler. Vi har sett några riktigt stora förändringar över åren men för skojs skull tog jag fram bilder på tre av de fem finalisterna från i fjol.

zumba1
Före – Zumba e. Chairman La Silla äg Möllerups Hästavel AB
zumba2
Efter- Zumba e. Chairman La Silla äg Möllerups Hästavel AB
Heartgold1
Före – Heartgold e. Heartbeat äg. Öresundsfastighetsförvaltning AB

heartgold2

Efter – Heartgold e. Heartbeat äg. Öresundsfastighetsförvaltning AB

thelma

Före – Thelma e. Temptation äg. Eva Fahlbrink

Thelma2

Efter – Thelma e. Temptation äg. Eva Fahlbrink

Naturligtvis hjälper det till att ha lite extra ”bling-bling” till hands. Jag gick in snabbt och kollade status på visningstränsen i sadelkammaren. Kanske inte helt iordning. Lite kvar att göra tills i maj men putsade och färdiga för användning.

visningsträns
Krokarna för visningsträns. Putsade och i gott skick. Dags att börja inventera …

Carter N e. Cartier tillbringar just nu i skrivandes stund ”sista natten med gänget” hos Stall Axelsson och det skall bli så roligt att få presentera en ”efter-bild” på honom.

carter
Sista natten med gänget, Carter N e. Cartier äg Anders Nilsson

…..och med det stänger jag stalldörrarna för denna gång!

//Cilla

Visningsdatum för Stall Axelsson:

30/4 Flyinge

1/5 Flyinge

21/5 Flyinge

24/5 Bollerup

25/5 Bollerup

Cecilia Tholse tävlar i dressyr, är hoppdomare och håller till i Stall Axelsson i Slimminge nära Skurup. Just nu är stallet mitt uppe i förberedelserna inför 3-årstesterna. Vecka 9 och 10 gästbloggare hon på Grannliv om det dagliga livet i stallet. Vill du läsa mer om vad som händer i Stall Axelsson, KLICKA HÄR för att komma till deras facebookflöde!