Välj område

Hus & hem

Sune på nya äventyr i fjällen

I julas hade den sjätte filmen om Sune och hans familj premiär. Grannliv tog ett kort snack med huvudrollsinnehavaren William Ringström om filminspelningen. Hur är det egentligen att spela Sune?

suneifjallen2Hur är det att spela Sune?
– Väldigt roligt! Jag är äldre och mer van framför kameran så den här gången var det lite lättare och ännu roligare än tidigare. Det var lite tråkigt att det var sista filmen för man kommer så nära alla fina människor när man jobbar på en inspelning.

Hur var det att spela in den här filmen?
– Det roligaste var när vi skulle åka längdskidor uppe på en bergstopp i snöstorm och alla bara trillade och sjönk ner i snön. Svårast var när Sune kraschar i en snödriva, och de skulle lägga på något snöpulver på kinderna, det var väldigt obehagligt för det kliade och åkte in i både näsa och mun.

Vad gör du helst en vinterdag?
– Det bästa med vintern är att åka till skolan på morgonen och det är superkallt. När det snöar lite lätt, och det ligger 30 cm snö som är helt orörd. Känslan när man pulsar igenom sådan snö är helt otrolig. Jag gillar bäst att åka snowboard när vi är i fjällen!

Nedan är ett klipp ur filmen där även Morgan Alling, Anja Lundqvist, Julius Jimenez Hugoson, Hanna Elffors Elfström, Erik Johansson, Julia Dufvenius, Kajsa Halldén, Kalle Westerdahl, Frida Hallgren, Malte Gårdinger, Bonn Ulving spelar. Vår intervju med Morgan Alling kan du läsa här.


Vill du också läsa?