Välj område

Hund Paula W Lundberg

Gårdsbacken glittrar av frostfint

gardsbackenf2

Vintern så här långt har varit bedårande på Gårdsbacken.

När jag vaknar upp på morgonen och tittar ut genom mitt sovrumsfönster och möts av en låg morgonsol, vars strålar framkallar ett glitter i den vackra frosten, så känner jag lycka.

Detta vackra gör att jag dras upp ur sängen och med några kvicka rörelser rycker åt mig så pass tjocka kläder att jag slipper frysa på min morgonrunda med hundarna. Det spelar ingen roll hur jag ser ut, huvudsaken är att jag är varm. Jag drar ner mössan, långt ner över mina öron.

gardsbackenf7

Hundarna älskar verkligen att sträcka ut benen och springa på den frosttäckta åkern…

Jag rycker även åt mig kameran innan jag går ut, jag känner en stark vilja att dela med mig av detta vackra till flera, bland annat till Er.

gardsbackenf5

Hundarna är med. De tycker om att sträcka ut i full galopp över de frosttäckta åkrarna och när jag går i gräset så låter det ungefär som när man tuggar veteknäcke. Det sprakar så vackert i gräset. Jag hör ett annat ljud också, det är isen som ger ett ljud i från sig, ett magiskt ljud, det hörs väl och jag tänker att jag borde spela in detta ljud av råmande is.

gardsbackenf4

Naturen omkring mig är så bedårande vacker…

Luften är klar och jag andas den lätt genom mina lungor, jag klappar om mina hundar som med jämna mellanrum söker upp mig för att få kontakt och jag säger till dem: “Är vi inte bara lyckligt lottade som får ta del av och bo mitt upp i allt detta vackra…?” Okej, jag vet inte om hundarna ser det vackra i omgivningarna, men de viftar i alla fall glatt på svansarna och jag är övertygad om att även de stortrivs.

gardsbackenf6

Tre generationer av Gårdsbackens hundar.

Vi går över de frosttäckta åkrarna ner mot sjön, isen har lagt, men den känns inte helt säker att gå ut på så vi stannar vid strandkanten där vi njuter av den kyliga vackra vintermorgonen. Solen visar sig inte alltför många timmar under dagen den här tiden på året och den går inte mycket högre upp än trädtopparna så det gäller att ta tillvara på den korta stund den behagar visa sig.

gardsbackenf1

Diamonds are a girls best friend… NOT… En frostbeklädd blomma är nog så vacker…

Det är så lätt att man tar allting för givet, gör inte det… se naturen och njut av den…!

gardsbackenf3

Soluppgången var vacker, för att inte tala om dess nedgång…

Vi fick en underbar morgonpromenad jag och hundarna, en promenad i det frosttäckta gräset, med en låg sol som gjorde sitt bästa för att värma oss men inte lyckades så bra, men det är okej. För även om dagarna fortfarande blir kortare och kortare så vänder det snart och går mot ljusare tider…

Men först ska vi fira jul, äta julgröt och titta på Kalle, därefter kan vi se fram emot vårsolen.

Paula och Dan på Gårdsbacken gästbloggar på Grannliv regelbundet. Vill du läsa fler av deras gästblogginlägg sedan tidigare, klicka här, eller besök Paula och Dans egen blogg Gårdsbacken.


Vill du också läsa?