Välj område

Tävling

Grattis – ni vann boken Blommor!

vinnarebokenblommorMängder av fina julblomstips har strömmat in till redaktionen. Alla i jakt på att vinna ett av tre exemplar av fotografen och skribenten Elisabeth Svalin Gunnarsson vackra bok Blommor! Här är vinnarna.

1. Ingrid Grundström i Råneå:

“Mitt bästa blomtips till julen är att täcka jorden på julblommorna med mossa då torkar inte jorden ut så lätt och blommorna håller sig fräscha och hållbara längre. Det är extra varmt inomhus med alla ljus som är tända och gör att värmen inomhus blir extra varm och torr.”

2. Gun Fransson, Eksjö:

“Lyckas alltid med din cyklamen –  gör som jag! Två gånger/vecka lägger du 7 st isbitar under din cyklamen. Vattna endast på detta sätt! Cyklamen gillar kyla!”

3. Agneta Isaksson, Kristianstad

“Att arrangera egna små julgrupper med doft och färg, piggar upp vintern och julen.
Att driva upp små tulpaner, hyacinter och narcisser och amaryllis för att samplantera dem ger doft och en färgprakt. Gärna ihop med julstjärnan, vilket ger både glädje och doft som varar länge. Att ställa dem, där det inte är för varmt, samt måttligt ljus och att man vänder gruppen efter dess sökande mot ljuset, ökar livslängden och ger ett kompaktare växtsätt och lång glädje. Och om amaryllisen är kvar i sin prakt, då de andra givit vika, går den ju utmärkt att ha som snittblomma, då den håller sig utmärkt och är en prakt i sig, kanske med ett vackert band. Givetvis går det att köpa färdigdrivna lökar, men att följa växten och sedan ta tillvara på den är i sig ett nöje.”

Grattis Ingrid, Gun och Agneta – boken kommer på posten! Tack till alla er som tävlat och bjudit på era tips.


Vill du också läsa?