Välj område

Häst

Så vårdar du din läderutrustning

Grannliv414_ladervard

För att förlänga livslängden på din läderutrustning ska du ta för vana att tvätta och smörja den. Skölj i ljummet vatten. Hålls det rent undviker du mekaniskt slitage från smuts och grus.

Läderdetaljer som drabbats av torröta där fibrerna torkat och blivit spröda går inte att smörja upp igen. Prevent är en bra serie av lädervårdsprodukter som finns på Granngården. För daglig vård av läder efter att man har sköljt av grus och smuts med vatten används med fördel läderbalsam 500 ml.

Vid hårdare smuts använd glycerin-tvål eller läderrengöring båda 500 ml. Fetta sedan in lädret med något mjuk-görande, läderolja 600 ml  eller läderfinish 250 ml. Smörj snålt men upprepa under flera dagar för att inte övermätta lädret. Man kan också använda paraffinolja för att vårda sitt läder. Den härsknar inte och lämnar ingen doft 250 ml.


Vill du också läsa?