Välj område

Tävling

Vem är vår hemliga omslagsperson?

Nästa vecka kommer novembernumret av Grannliv att landa i brevlådor landet runt. Vi är stolta och glada över att kunna ha med inte mindre än två starka personligheter på omslaget denna gång. Gissa vilka de är med hjälp av ledtrådarna nedan!

Som vanligt kommer alla Granngårdens klubbmedlemmar som kommit upp i bonusnivå att få hem tidningen gratis i brevlådan. Är du inte klubbmedlem, säg till nästa gång du är i butiken så ansluter de dig på stående fot, eller klicka här och bli medlem på två minuter!

    Clip är en av de hundar som utbildas till att rädda liv i framtiden. Läs mer om det i Grannlivs novembernummer.

Clip är en av de hundar som utbildas till att rädda liv i framtiden. Läs mer om det i Grannlivs novembernummer.

I Grannliv 4/2014 bjuder vi på ett spännande reportage om räddningshundar och får en inblick i den enorma träning och det eldsjälsengagemang som ligger bakom en godkänd hund. Vi berättar att Granngården från och med i höst har färskfoder för hund och katt, får följa med på vildsvinsträning på vackra Boda och Björkviks säteri, och får tips på hur du matar småfåglarna. Dessutom blir det självklart tävlingar, pyssel och recept.

Denna gång har vi dessutom inte mindre än två starka personligheter på omslaget. Utmana dig själv och försök lista ut vilka de är med hjälp av ledtrådarna. Scrolla nu inte ner för snabbt… och lycka till!

För fem poäng:

Personen kommer ursprungligen från Umeå men har sedan dess haft sitt hem i Stockholm. Dialekten har hen inte mycket kvar av, i vart fall inte när man hör rösten på ett av våra mest populära matprogram på TV.

gissaomslaget3För fyra poäng:

Hen tillhör en av våra mest populära komiker och har medverkat i humorprogrammet Parlamentet på TV4. Hen har öppet pratat om problemen med faderns missbruk under uppväxten och gjort två mycket uppmärksammade sommarprat. 1991 konverterade hen till katolicismen.

gissaomslaget6För tre poäng:

Stockholm Stadsteater har varit hennes fasta scen sedan mitten av åttiotalet och hon har gjort ett otal uppskattade föreställningar. 2014 avslutade hon sin anställning där. Det sista hon gjorde var att regissera goda vännen Mark Levengood i barnföreställningen “Den lycklige prinsen“.

gissaomslaget5För två poäng:

Hon är idag 50+ och har gjort sig känd för sin rappa tunga och enorma förmåga till improvisation, ett ämne hon även föreläser regelbundet i. Hon är och är en av de återkommande deltagarna i tävlingen På Minuten i Sveriges Radio.

gissaomslaget4För ett poäng:

Hon och hennes hund Manjo ser man ofta på promenader runt Södermalm i Stockholm. Nästan varje dag kan man höras hennes röst på TV eftersom hon tagit över rollen som speaker i Halv åtta hos mig efter hennes gode vän Helge Skoog. Efternamnet tillhör ett av Sveriges populäraste.

Skriv svaret i kommentarsfältet! Kommer du inte på svaret får du hålla utkik efter tidningen nästa vecka…

Prenumerera på Grannliv

Om du väntar bonuscheckar med posten i dagarna får du magasinet gratis. Men om du vill vara säker på att inte missa ett nummer av pappersmagasinet Grannliv kan du prenumerera till självkostnadspris, fyra nummer för 100 kr.

Gör så här: sätt in 100 kr på bankgiro 698-8588 och var noga att ange personnummer, namn, adress och mejl på inbetalningen. Som klubbmedlem skjuts din prenumeration fram automatiskt de gånger du kommer upp i bonusnivå och får magasinet gratis tillsammans med dina bonuscheckar.
OBS! Tecknar du prenumeration just nu får du dessutom en värdecheck på Granngården för 50 kr.


Vill du också läsa?