Nu öppnar Granngården i Barkarby

Granngården Barkarby invigningTill helgen är det stor invigningsfest på Barkarby Handelsplats när Granngården slår upp sin senaste butik. Vi tog ett kort snack med butikschef Pelle Hjelm som fick ta en paus i byggandet.

pellehjelm1För Stockholmare med husdjur, häst, lantdjur eller trädgård är det goda nyheter i helgen när Granngården slår upp portarna på Herrestavägen 1 i Barkarby. I helgen är det dessutom premiärfest med specialpriser på en rad produkter och presenter till klubbmedlemmar i butiken.

Butikschef Pelle Hjelm, hur känns det?
– Vi är jättespända och taggade, både jag och personalen. Just nu bygger vi butiken och det känns mer och mer på riktigt för varje dag som går.

Vilka tror du kommer att lockas till butiken?
– Mycket hästmänniskor, de med husdjur. Sedan är det mycket villaområden i närheten som jag tror kommer att lockas av vårt trädgårdsutbud. Alla är välkomna! Normalt sett ligger ju inte Granngården i storstadsregioner, så det ska bli spännande att se hur det går.

Har du själv djur?
– När vi fick barn flyttade jag och frun till en gård från 1850 utanför Enköping. Där har vi grisar, höns, kalkoner, hundar, marsvin, katter och ett akvarium som är barnens. Det är nästan så att vi har lite för mycket djur hemma, haha. De flesta djuren är för vårt husbehov av kött och ägg.

Lycka till!
– Tack!