Välj område

Hus & hem

Våra smultronställen: Lunedet

lunedet1_REDVarje onsdag på bloggen rekommenderar vi ett smultronställe som anställda på Granngården har tipsat om. Roliga sevärdheter och fina platser att besöka under sommaren. Ta till exempel Lunedet i Karlskoga!

LUNEDET ligger på en halvö mellan sjöarna Lonnen och Alketten samt bergslagskanalen som går utanför med sluss och gästbryggor. Friluftsområdet är belagt en mil utanför Karlskoga.

lunedet2_REDHär hittar du badplatser, lekplatser, vandringsleder, utsiktspunkt, camping, stugor, café och restaurang, kanotuthyrning, båt- och cykeluthyrning, minigolf och sommarkyrka, sluss, djurhage, smedja, kvarn, motionsspår, bastu och mycket mer!

Om du missade det i år så kan du besöka Karlskogas största midsommarfirande nästa år. I Lunedet är det traditionellt firande med stångresning, folkdans, lekar för barn och trubadurunderhållning.

Ett tips är också att pröva restaurangens gösplanka på gös som är fiskad direkt ut Alkvettern, missa inte det!

Andra tips i Karlskoga:

  1. ALFRED NOBELMUSEET
  2. GRÅBO ARBETARMUSEUM
  3. GELLERÅSEN MOTORBANA

I sommar publicerar vi tips på smultronställen från våra anställda runt om i landet. Håll utkik på onsdagar här på bloggen efter fler roliga ställen och vackra platser att besöka. Har du något bra tips du skulle vilja dela med dig av? Skriv gärna i kommentarsfältet!

Vill du också läsa?