Välj område

Hus & hem

Våra smultronställen: Berglunds Bageri

bageri1_REDVarje onsdag på bloggen rekommenderar vi ett smultronställe som anställda på Granngården har tipsat om. Roliga sevärdheter och fina platser att besöka under sommaren. Ta till exempel Berglunds Bageri i Kungsgården!

BERGLUNDS BAGERI En gång i tiden var detta ett föräldrahem som så småningom övergick till ett miljövänligare jordbruk. 1988 var gården helt omlagd till KRAV-godkänd odling.

bageri2_REDFrån att ha en gård full av djur finns idag inte mer kvar än en katt. Man odlar vete, råg, korn och gör grödor för gröngödsling. Idén om att starta ett bageri växte under många årtionden och år 2000 blev det till verklighet.

Nu bakas det för fullt på ekologiskt odlat, nymalet mjöl från deras egna gårdskvarn. Så långt det är möjligt använder de sig endast av KRAV-märkta råvaror. En del av brödsorterna är till och med bakade direkt på de stenhällar som finns i ugnarna!

bageri3_RED

Andra tips i Kungsgården:

  1. HÖGBO BRUK
  2. STOLLGÅNGEN
  3. GAMMELSTILLA
  4. ROSENLÖFS TRYCKERIMUSEUM
  5. ÅRSUNDA STRANDBAD

I sommar publicerar vi tips på smultronställen från våra anställda runt om i landet. Håll utkik på onsdagar här på bloggen efter fler roliga ställen och vackra platser att besöka. Har du något bra tips du skulle vilja dela med dig av? Skriv gärna i kommentarsfältet!

Vill du också läsa?