Välj område

Gårdens djur Elin Svärdh

Nu laddar vi för skörd!

Gräset har växt riktigt snabbt nu i värmen och vi laddar för den första skörden. Man kan se hur det går vågor i gräset när vinden tar tag i det. Det är positivt för då bör det vara mycket gräs.elin1

Förra året blev det inte så kaxigt med foder, även fast vi tog 3 skördar. Det var verkligen på håret att rundbalarna räckte ihop för oss. Det är tur att kossorna är ute och betar för det är till dem det går åt mest gräs. Det är lite pyssel så här innan och man vill att maskinerna ska klara av att gå i ett till att det är färdigt så att de kan få service nu här innan. Sedan håller vi tummarna för att dem håller ihop hela vägen utan haveri. Som tur är har min pappa jobbat på verkstad i några år just med jordbruksmaskiner så han brukar få ihop ett riktigt fort om det skulle hända något.elin3

Jag måste berätta en annan sak som har hänt här i Vära i vår som vi har haft som mål och längtat efter länge. Har länge försökt att få ett tank rekord. Att någon gång få kossorna att mjölka så pass bra att mjölkbilen får hämta över 3000 liter här. Och den 17 april såg det lovande ut i tanken. När mjölkbilen kom var det riktigt spännande! Jag skrev av glädje när jag kunde se att mätaren på mjölkbilen gick över 3000 liter och nu på vägen i mjölkrunmmet hänger det ett kvitto som man får vi varje hämtning att dom hämtade 3023 liter den 17 april. Vi har varit sjukt glada sen dess och kossorna håller i och mjölkar på bra så var och vartannat kvitto är över 3000 liter!elin2

Har en hel del att göra idag då det ska hämtas spannmål till korna och några kossor på bete som ska kalva. Så lite sådant ska vara klart innan skörden.

Trevlig helg på er!

Elin Svärdh gästbloggar på Grannliv vecka 21–24. Vill du läsa mer om hennes liv på gården med mjölkkorna hittar du hennes egen blogg här.


Vill du också läsa?