Välj område

Trädgård

Aktuellt: säsongsnyheter i trädgården

Så här års är det många som bär ut och möblerar uteplatsen samtidigt som det är full fart i trädgårdsarbetet. Grönsakslandet ska fyllas med frön som behöver vatten och plantor ska omskolas. Nu finns det fullt av säsongsnyheter i butikerna att inspireras av!

Grannliv214_Produktjobb_del_2_1Möbelsetet Classic är en stadig möbelgrupp med bord, två armstolar och en bänk i klassisk design tillverkad av vitlackerad akacia. Akaciaträbacken på bordet finns i tre storlekar, här syns den minsta.

Sekatören Fiskars P26 är perfekt vid beskärning av fruktträden. I bakgrunden en växtstege med fem steg för balkong och terrass i akacia att olja eller låta naturligt gråna. Stegen finns även i en variant med tre steg. På bordet krukan Emma.

Grannliv214_Produktjobb_del_2_3Pelargoner är tacksamma på fönsterbrädan. På Granngården finns olika sorter att välja mellan.

Omskolningen går lätt som en plätt med ett planteringsbord i akacia 75x40x95 cm där du enkelt kan lyfta av skyddsplåten och tömma skräpet i komposten. Fröer från Nelson Garden. Trädgårdsbänken Mölle i akacia 110x29x43 cm.

Granngården kultivator och plattrensjärn. Torvkrukor Nelson Garden fyrkantiga 6 cm finns i 20-pack, runda 8 cm i 12-pack. Vattenkannan i zink rymmer 2 liter. En liten träback för förvaring. Handsken Kobolt Garden grön finns även i rosa, stl 7–9. Granngården Planteringsjord 40 liter.

Grannliv214_Produktjobb_del_2_2Välvattnat med Gardena. Ovan från vänster: Startkit med slang två kopplingar och sprutpistol, Strålpistol Comfort, Strålpistol Premium i metall, Pulsspridare Comfort, snabbkopplingar 2-pack, Sprinklerpistol Comfort Multi och fyrkantspridare Classic Polo.

Grannliv214_Produktjobb_del_2_litenSitt vackert!

Många tycker om akaciaträet för dess lättskötthet, vackra färg och styrka. Det är också ett träslag som står vid sidan om regnskogsdebatten eftersom det är ett odlat träslag. Lackade möbler är enkla att rengöra och du tvättar av dem med milt rengöringsmedel och vatten när du tar ut dem för säsongen. Trärena ytor grånar med tiden, vill du behålla lystern – använd en möbelolja för ädelträslag regelbundet.

 Artikeln publicerades i Grannliv 2/2014.
Priser och produkter kan vara förändrade sedan artikeln publicerades.
För aktuellt utbud och priser, klicka här!

Vill du också läsa?