Välj område

Tävling

Grattis – ni vann Rootmastern!

Granngardenrootmastertavl2Senaste månaden har det strömmat in härliga tävlingsbidrag till redaktionen från er som ville vinna Nelson Gardens senaste uppfinning Rootmaster. Här är vinnarna!

Tricket med förodlingsboxen är att du kan fylla på vatten i botten som sedan färdas upp till odlingscellerna, vilket gör att du faktiskt kan ta några dagar ledigt och inte behöver lurpassa på dina små sticklingar. Därför efterfrågade vi förstås vart man skulle vilja resa om man vann Rootmastern och vad man skulle vilja odla i den.

Här är de tre som vi drog bland alla uppfinningsrika svar:

Hanne Nyman i Luleå ska tillsammans med sina barn 7 år, 7 år och 10 år “odla allt möjligt ätbart” i sin Rootmaster för att familjen ska i sig naturligt och gott. Hon och barnen ska pröva allt från jordgubbar till olika sallader, morötter, örter som basilika, persilja och dill. “Vi skulle såklart resa till Musse Pigg om vi fick resa bort några dagar till vår drömperson! Eller så skulle vi resa till farmor i Spanien.”

Peter Mellgren i Kungsör skriver så här: “Då vi i flera år förodlat i diverse småkrukor, yoghurtpaket, etc. så hade det varit underbart att ha en Rootmaster istället. Nu har vi dessutom flyttat från flerfamiljshus och lägenhet till en egen villa med trädgård och växthus. Med en Rootmaster skulle det vara som bäddat för en succé! Om jag hade haft en Rootmaster så skulle jag kunna resa och hälsa på mina nyfunna släktingar i Boston, USA, över en helg. Det vore fantastiskt!”

Karin Svensson i Växjö är också sugen på att resa långt bort och dessutom nyfiken på att ta sig an en av de svårare växterna att lyckas med: “Sedan jag var ett litet barn har jag älskat att plantera små frön för att se vad som kommer upp. Fick jag en Rootmaster skulle jag testa att odla kronärtskockor, en häftig och lite ovanlig växt som jag aldrig provat förr! Skulle jag dessutom få några dagar över för att hälsa på någon, då hade jag valt min vän Francesca som bor på Sardinien. Picnic med hela tjocka, italienska släkten, smaska helgrillad spädgris från pappa Salvatores gård och få kindnypningar från mamma Maria (ackompanjerat av ett glatt “Bella!”). Besökt hennes morfars trädgård med granatäppelträd, kaktusfrukter, fikon, olivträd och rosmarinhäckar kunde jag gärna också hinna med.”

Vi vill gratulera vinnarna, er Rootmaster kommer på posten, och verkligen hoppas att ni får till era härliga resor. Tack till alla ni som tävlat och bidragit med era fina historier!


Vill du också läsa?