Välj område

Trädgård Jessica Lyon

Bråda dagar med inspelning

Bild1.4april
Allt rullar på väldigt snabbt nu. Och tycker man om tempo, som jag gör, så är det förstås väldigt kul och utmanande.

Det handlar såklart mest om OdlingsTV – den nya webbtv-portalen för alla odlings- och trädgårdsintresserade runt om i Sverige (och Norden?) som jag startat igång. Nu involverar den en helt underbar grupp av människor och vi producerar allt ifrån enklare hemmavideos till mer producerade saker såsom till exempel under vår lansering på Nordiska Trädgårdar för ett par veckor sedan.

Bild2.4april

På en av bilderna här ser ni hela OdlingsTV-gänget dvs Magdalen Alatalo från FruMagdas, Sara Bäckmo från Skillnadens Trädgård, Johan Andebratt från Concrete Farming och Johannes Wätterbäck alias Farbror Grön och så jag, Jessica. På en annan av bilderna ser ni hur det ser ut bakom kameran när vi gör OdlingsTV, när vår inslagsproducent Sara, som håller koll på allt som är viktigt under inspelningarna, och Tony som filmar, just i det här fallet en spännande intervju. Det är mycket att tänka på och tajming är väldigt viktigt i allt. Dessutom vill man gärna slippa ta om sekvenser för att minimera klippnings- och redigeringstiden. Så man kan nästan kalla det för en form av liveinspelning.

Bild3.4april Bild4.4aprilAllt material läggs sedan upp på hemsidan och där kan vem som helst sedan helt gratis ta del av alla inspelningar. Inslagen är en härlig blandning av kunskap och inspiration. För den som har egen trädgård eller den som odlar hemma i sitt fönster. Ja tanken är att det ska finnas något för alla.

Vad som också är väldigt roligt är att människor och trädgårdssällskap hör av sig och vill att jag ska komma och föreläsa. Och en del har också önskemål om att jag ska komma och designa deras trädgårdar! Allt detta efter SVT s Trädgårdskampen. Jag blir såklart väldigt glad och smickrad över att så många uppskattat mitt “trädgårdsdesign-tänk”. Så nu hoppas jag ju på att fler bygger in kretsloppstankar och idéer om återbruk redan från start i sin odlingar.  För det här är ju riktigt viktiga saker – på många plan.Bild5.4april

 

Ha en fin dag nu allesammans!

/Jessica

Odlingsentusiasten Jessica Lyon, aktuell från SVTs Trädgårdskampen, gästbloggar på Grannliv vecka 13–16. Vill du ser mer av Jessica, besök hennes blogg eller odlingstv.se!


Vill du också läsa?