Välj område

Kundklubb

Grannliv-bloggen fyller ett år!

GrannlivettarIdag för ett år sedan hade vi premiär för Grannliv-bloggen. Det firar vi med tårta på redaktionen och ett stort tack till alla er som följer oss! Se årets populäraste inlägg här.

Granngarden_Lena_0313

Lena Hillstedt, ansvarig utgivare Grannliv.

Sedan Granngårdens kundklubbsmagasin Grannliv startade 2009 har hundratals reportage, möten, porträtt och tips från er läsare samlats i våra arkiv. Det var också anledningen till att bloggen Grannliv startades för ett år sedan. Här kan vi vara mer dagsaktuella och bidra med allt det guld vi samlar på oss i arbetet med magasinet. Men också bjuda på extra material som tävlingar och det märks också att det har uppskattats av våra läsare.

Långt över 500 inlägg har det blivit som haft 750000 besök av de 220000 unika besökare som varit nyfikna på att ta del av allt Grannliv kan erbjuda.

Allra mest populär var vår Djurkalender i december som toppar listan över flest läsare. Julklappstipsen gick hem, annars finns en bred spridning på intressena vad gäller de ämnen som blivit populära. Nedan listar vi alla de tio populäraste inläggen.

Stort tack till alla er som under året bidragit med tävlingssvar, hejarop, kommentarer på våra inlägg och synpunkter på sådant ni vill läsa om. Vi tar det till oss och ser fram emot många spännande nyheter kommande året!

 

1. Djurkalendern del 1, 2 och 3.

Fira stora eller små, på fyra ben eller två. Juletid gör Granngården ingen skillnad på häst, hund eller katt, bakom varje lucka finns en ny härlig skatt. Klicka på dem och se!

 

2. Dags för installning

Hagar och öppna landskap är mycket mer än en njutning för ögat. För våra djur är de livsviktiga och påverkar starkt hur de mår och producerar. Vad ska man tänka på inför betessläppet?

3. Så bilar du med husdjuren

Sommaren är äntligen här och med den semester och längre bilresor. Här får du några tips på hur du reser säkert med dina fyrfota familjemedlemmar.

 

4. Sommarplågor vi gärna slipper

Värmen och regnen gör att kläckningen tagit fart och det är på många håll slut med att ostraffat gå barärmad kvällstid. Men det finns hjälp att få.

 

5. Syns du i mörkret?

Du och dina djur har väl reflexer när ni tar en promenad i kvällsmörkret? Att bära reflexer är ett enkelt och billigt sätt att minska risken för olyckor.

 

6. Bygg ditt eget hönshus

På Granngården finns färdiga lösningar. Men ibland är det roligt att skapa själv. Detta hönshus är som ett riktigt litet hus och tänkt att också vara en prydnad för trädgården.

 

7. Sju vanliga frågor om fågelmatning

Hjälper du småfåglar med nyttiga frön och nötter får du ett rikt och spännande djurliv att njuta av. Här är några av de vanligaste frågorna kring fågelmatning.

 

8. Härliga höns

Det är enklare än man tror att ha höns. Och mycket roligare! Förutom goda ägg får du trevliga hjälpredor i trädgården. Det intygar författaren Anette Sievers när Grannliv ber henne berätta om sin hobby.

9. Gnagfritt i sommarstugan

Det är inte bara vi människor som gillar att vara inomhus när hösten och vintern är här. Även möss och råttor kommer gärna in i värmen, något som kan ställa till med stora problem. Här får du råd och tips.

10. Vår i hagen – stängselveckor
på Granngården!

Även om tjälen fortfarande inte släppt sitt grepp om hela landet kan det vara bra att börja fundera över gårdens stängsellösningar. Just nu har vi stort fokus på ämnet i våra butiker. Här får du några tips!

 


Vill du också läsa?