Välj område

Trädgård Jessica Lyon

Ett riktigt vårtecken

Det är verkligen vår på riktigt när man inte går någonstans utan att ha med sig sekatören i fickan…

Det medför också att den plötsligt dyker upp invid bordsdukningen, bredvid spisen eller på någon annan plats där man annars naturligt inte hittar den. Häromdagen såg vi första sädesärlan här i Vendelsö och en liten liten fästing hade också satt sig på en familjemedlems huvud. Också vårtecken av blandad njutningsgrad.odlingarJLblogg

Hur alla de över hundra olika sorter av fröer jag har sått ska kunna få plats efter omskolningen – ja, det är till och med för mig en gåta. Men så blir det när man hittar kanske 17 olika spännande tomatsorter, 16 chili som man bara måste pröva och för att inte tala om all kål! 24 sorter. Men det är också ett vårtecken, att man måste gå ut ur huset för att se ut, för så blir det när man ännu inte byggt sina drömmars växthus.blommorochglasJLblogg

I vår backe hemma håller forsythian på att slå ut och jag älskar att plocka in kvistar i olika gamla flaskor. Gärna i olika gröna nyanser just detta år.  Och vem har sagt att man inte kan äta våfflor flera gånger i veckan? Godaste snabbmaten när man hellre är ute och gräver i solen än står inne och lagar mat.vafflorJLblogg

Ha det fint!

/Jessica

Odlingsentusiasten Jessica Lyon, aktuell från SVTs Trädgårdskampen, gästbloggar på Grannliv vecka 13–16. Vill du ser mer av Jessica, besök hennes blogg eller odlingstv.se!

 


Vill du också läsa?