När vi skaffade höns

Silkeshönsen spatserande på gården
Silkeshönsen spatserande på gården

Tankarna på ett liv på landet började när vi bodde i vårt första gemensamma hus, som låg i ett villaområde.

Vi hade renoverat upp huset och fixat i trädgården. Men vi började inse att vi ville ha något annat än det vanliga villalivet. Vi sökte länge och väl och till sist hittade vi en gård på landet som passade oss bra och den låg bara 15 minuters bilkörning bort.

Högst på önskelistan var att skaffa höns. Vi hade lånat massor med böcker för att läsa på om hönsraser, skötsel osv. Vi började med att köpa en äggkläckare för vi ville vara med hela vägen från ägg till höna.

Äggkläckare

Vi kikade runt på olika forum på nätet för att hitta de raser vi ville ha, vi hade siktat in oss på Dvärgkochin. Leveransen skulle dröja lite, men otåliga som vi var med att komma igång så beställde vi Dals pärlhöna-ägg. Vi visste inte mycket om dem, men de visade sig vara en väldigt trevlig ras.

Dals pärlhöna-ägg

Av de 10 ägg som kom med posten, blev det endast en enda kyckling. Uno, som den fick heta,  visade sig sedan vara en höna.  Senare fick vi även våra Dvärgkochin, och idag har vi ca 40 höns av olika raser.

Uno2
Uno, vår allra första höna.

Johan och Markus på Nätra Prästbord Gård gästbloggar på Grannliv vecka 39–42. Vill du läsa mer de har skrivit, klicka här, eller besök deras hemsida natraprastbord.se.