Välj område

Gårdens djur Paula W Lundberg

Champis och hans små vänner

gardsbackenc8

Kycklingarna gör ofta som Champis gör…

Champis trivs som fisken i vattnet, eller rättare sagt som kaninen i hönshuset… Hela sommaren har han nämligen tillbringat tillsammans med Gårdsbackens kycklingar och han har blivit som en lekfarbror för som små…

Vår senaste kull på sexton kycklingar fick bo i hönshuset inne i lagårn den första tiden i deras liv och Champis var ofta där tillsammans med dem. Jag kan berätta för er att en liten kyckling kan vara väldigt busig och då kan ni ju räkna ut hur livat det är med sexton!!! Tokbusiga små fjäderlätta dunbollar…

gardsbackenc7

Champis delar maten med de små kycklingarna.

De hoppar och flaxar omkring, de jagar varandra och de älskar att hänga med Champis. När han äter, äter de också, de ser verkligen upp till honom… Kycklingmamman har accepterat Champis till fullo och tycker att det är ganska skönt att ha honom som “barnvakt” ibland.

gardsbackenc5

Kycklingarna älskar att busa med Champis…

När de har busat omkring en stund och blir trötta då kan de hoppa upp på Champis rygg och där älskar de att sitta och mysa…

gardsbackenc9

Vår finaste Champis med liten kompis.

Jag… och Champis, vill med detta inlägg slå ett slag för alla kycklingar… Tänk på att de också har känslor…

Paula och Dan på Gårdsbacken gästbloggar på Grannliv vecka 33–37. Vill du läsa mer de har skrivit, klicka här, eller besök deras egen blogg Gårdbacken.

 

 

 


Vill du också läsa?