Välj område

Hund Paula W Lundberg

Lika som bär

gardsbackenfl13

Fame och Lime tittar in i fårhagen…

En av anledningarna till att vi parade vår Border Collietik Fame var att vi så väldigt gärna ville ha en avkomma efter henne.

Fame är drygt fyra år och inte för att vi går och är rädda för att någonting ska hända henne, men jag skulle verkligen ha blivit förkrossad om vi inte hade hunnit få en avkomma efter henne och någonting skulle ha hänt henne… Nej, usch, det fick inte ske!!!

gardsbackenfl12

Lime kikar fram bakom morsan…

Så den första april i år, som ett av tidernas bästa aprilskämt föddes vår efterlängtade Lime. Hon föddes i soffan och hon såg ut precis som vi hade önskat oss. Hon kom som på beställning…

gardsbackenfl1

Fame och Lime busar med samma pinne…

Lime har idag hunnit bli drygt fyra månader och hon uppfyller alla våra förväntningar och mer därtill på en valp efter Fame. Hon är den lättsammaste av alla valpar och hon beter sig många gånger som om hon är äldre än hon faktiskt är. Vi kan ofta ha henne utan koppel då hon lydigt lyssnar på vad vi vill och gör som vi säger.

gardsbackenfl7

Lime är lika duktig som Fame att stanna på gården…

Dagens inlägg kommer att fyllas med bilder på vår Fame och hennes lilla Lime. De är så lika varandra, det är som om de vore klonade. Det händer ofta att vi får skratta åt dem båda då de är varandras spegelbilder…

gardsbackenfl5

De står ofta likadant och tittar åt samma håll…

De har så mycket glädje av varandra och de tröttnar aldrig på att busa. Fame har ett makalöst tålamod med lilla Lime som ofta och gärna hänger fast i henne.

gardsbackenfl2

Mor och dotter busar ofta och gärna med varandra…

gardsbackenfl6

Lime ligger ofta steget efter Fame.

 

gardsbackenfl8

Mor och dotter, ler och långhalm…

gardsbackenfl4

De är så lika varandra!

Lime är helt trygg i alla möjliga och omöjliga miljöer och hon är helt skottfast. Hon älskar människor i alla åldrar med är ändå helt cool i folktäta samlingar, då hon inte måste hälsa på allt och alla som sin mormor… Hon stressar inte upp sig i onödan och har inga problem att somna när och hur som helst.

gardsbackenfl9

Lime hakar på Fame i fårhagen…

Vi har introducerat fåren för Lime och hon visar redan stort intresse för dem. Det ska bli spännande att få upptäcka vilken typ av vallhund hon är och om hon är lik Fame i sin vallningsstil. Nåväl, det visar sig… Vi skyndar långsamt, då vi inte ser några som helst bedrifter med att få fram en hund i tidig ålder. De får mogna till sig först, både i kropp och själ…

gardsbackenfl10

Här vilar de tillsammans…

Jag är så glad att vi fick vår Fame avkomma och det går inte en dag utan att hon på något sätt förgyller vår vardag. Jag tycker mycket om henne…

gardsbackenfl11

Efter ett vallningspass måste man fylla på med vätska…

gardsbackenfl3

Spegelbilderna…

Hunden, människans bäste vän…

Paula och Dan på Gårdsbacken gästbloggar på Grannliv vecka 33–37. Vill du läsa mer de har skrivit, klicka här, eller besök deras egen blogg Gårdbacken.

 

 


Vill du också läsa?