Harmoni på gården

Det är viktigt att våra djur på Gårdsbacken fungerar bra tillsammans. Vi strävar efter att en harmoni skall infinna sig bland alla våra djur… Vi vill att de ska ha det så bra det bara går!

gardsbackenhk9
Vi lyfter ner kycklingarna i en korg och bär dem ut på gräsmattan…

När det nu har kläckts en hel bunt med kycklingar på Gårdsbacken så vill vi att de ska få bekanta sig med hundarna redan när de är riktigt små.

gardsbackenhk1
Hundarna är klart nyfikna på småttingarna…

Kycklingarna ska känna att hundarna inte är några som de behöver vara rädda för, även om de ofta springer i full galopp precis utanför och runt hönsgården.

gardsbackenhk8
Fame, Lime och Gimmie vet att de måste vara snälla med kycklingarna…

Vi plockar ner kycklingarna i en korg och bär ut dem för att de ska få bekanta sig med hundarna ute på gräsmattan.

gardsbackenhk7
En liten modig krabat hoppar snart upp på kanten av korgen…

De är mycket nyfikna och hundarna är lite spända till en början, men de vet att de måste vara snälla med småttingarna så de ligger blickstilla och accepterar att kycklingarna nästan kryper innanför skinnet på dem…

gardsbackenhk6
Den modige lille krabaten närmar sig Fame… -Vad är du för en?

Kycklingarna visar ingen som helst rädsla för hundarna när de är så här små, så då vet vi att de är coola inför alla situationer i vardagen med hundarna. Ibland använder vi dem för att valla in hönsen i hönsgården.

gardsbackenhk5
Krabaten tar ett skutt och landar på Fames huvud, hon rör inte en fena!

Hundarna är jätteduktiga och Lime som är ny i gänget sköter sig exemplariskt! När vi lyfter ut alla kycklingar på gräsmattan och de nästan överfaller henne ligger hon ändå alldeles lugnt och stilla…

gardsbackenhk2
Kycklingarna vänjer sig fort med hundarna.
gardsbackenhk3
Duktiga lilla Lime låter kycklingarna utforska henne, ögonen går nästan i kors…

Hundarna är alltid med när vi utfodrar djuren och för att inte orsaka någon onödig stress, med bland annat hönsen, så konfronterar vi dem tidigt, då blir det lugnare på gården!

gardsbackenhk4
Lime tillsammans med en liten kyckling…

Den harmoni vi vill ha infinner sig…

Paula och Dan på Gårdsbacken gästbloggar på Grannliv vecka 33–37. Vill du läsa mer de har skrivit, klicka här, eller besök deras egen blogg Gårdbacken.