Läsarnas restips: Rottneros Park

granngarden_restips_rottnesros

En av de platser ni läsare rekommenderat att ta en utflykt till i sommar är Rottneros Park. Strosa runt en dag i de varierande parkerna och låt Västanå Teater avsluta kvällen.

Rottneros Park är en unik skulpturpark i Sunne, med en mängd olika typer av parklandskap på ett och samma område. Sköna naturparker, formella parkrum i engelsk stil och nyskapande trädgårdar i en spännande kombination. Här ger också Västanå Teater sina föreställningar i Berättarladan.

Rottneros herrgård är Ekeby i Selma Lagerlöfs Gösta Berlings saga och det var så det hela började, att Svante Påhlson utformade ett Rottneros som kunde matcha sagans Ekeby. Här finns nu ekologisk odling, spännande trädgårdsformgivning och häftiga skulpturer som inslag i den historiska miljön. De har även en herrgårdsbutik som säljer inredning för både inom- och utomhusbruk.

 Fem andra sommartips:

1. Áttje svenskt fjäll- och samemuseum
2. Femörefortet
3. Källslätten
4. Göteborgs botaniska trädgård
5. Sven-Harrys konstmuseum

 

I sommar publicerar vi utflyktstips från våra läsare runt om i landet. Håll utkik på lördagar här på bloggen efter fler roliga ställen och vackra platser att besöka. Har du något bra tips du skulle vilja dela med dig av? Skriv gärna i kommentarsfältet!