Trädgårdspysslare ny gästbloggare på Grannliv

Granngarden-presentation-johanna-rundgrenJohanna Rundgren har många järn i elden. Och har alltid haft. Dagtid är hon butikschef i Granngården-butiken i Dalby. Men kvällstid händer det en rad andra saker…

Chilin blommar för fullt när Johanna och maken Anders kommer hem från respektive jobb till villan i Eslöv. Så här sommartid blir det mycket tid som spenderas utomhus, eftersom båda gillar att göra projekt i trädgården.
– Jag får ofta hjälp av honom när det gäller byggprojekt som vi gör ihop. Förra sommaren byggde vi en hängsäng på tomten.

Hängsängen får vi säkert anledning att återkomma till eftersom det är en av de saker som Johanna kommer att berätta om som gästbloggare på Grannliv med start nu på fredag och fyra veckor framöver.
– Jag tycker om att skriva och har faktiskt hållit på med en roman vid sidan om jobbet under en längre tid. På bloggen kommer det att bli både trädgårdsinspiration, recept och projekt som vi gjort hemma.

Även hon inte odlar mycket ätbart – förutom äppel-, plommonträdet och kryddor i krukor – tycker hon mycket om att pyssla med sina blomrabatter. Där får hon användning för sina kunskaper i färg och komposition, något som hon även använder i arbetet.
– Jag har varit på Granngården sedan 2010. Innan dess ansvarade jag för butiksexponeringen på Lindex.

Klädintresset är stort och det händer att hon tar beställningar på att sy klänningar i modern design, fast av gamla tyger.
– Jag älskar att fynda på loppis och tycker om kopplingen mellan det gamla och nya. Det är också något som ni kanske kommer att se i mina inlägg.

Fotnot: Granngården Dalby ligger några mil utanför Lund.

Johanna Rundgren kommer att gästblogga på Grannliv vecka 28–32.