Välj område

Hus & hem / Smått och Gott

Läsarnas egna recept – för vegetarianen!

pannkakorSommaren är här och våra läsare vill inspirera med deras bästa recept. Du får tips både på rätter att laga på grillen, resträtter när kylskåpet ekar tomt och alternativ för vegetarianen!

Bananpannkakor

1  st ekologisk banan
1  st ägg (gärna eko)
½ dl mandelmjölk

Mixa och stek som små plättar. Blanda med bär eller strössla över lite hackade nötter!

Kålrotslåda

1    kg kålrötter
2    dl ströbröd
4    dl grädde
1    dl sirap
1½ tsk mald ingefära
1    msk salt
1    st ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär kålrötterna i större bitar och koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Låt ströbrödet svälla i grädde. Häll av kålrotsspadet, men spara det! Mosa eller mixa kålrotsbitarna. Blanda sedan ströbrödet, den mixade kålroten, sirap, mald ingefära, vitpeppar och salt. Vispa upp ägget lätt och tillsätt det. Späd med spadet till lös konsistens. Häll massan i en ugnssäker form. Strö avslutande ströbröd över och mönstra ytan med en gaffel. Lägg några smörklickar ovanpå och grädda lådan i 1,5-2 timmar.


Vill du också läsa?