Välj område

Hus & hem / Smått och Gott

Läsarnas egna recept – bäst på grillen!

hickorylaxSommaren är här och våra läsare vill inspirera med deras bästa recept. Du får tips både på rätter att laga på grillen, resträtter när kylskåpet ekar tomt och alternativ för vegetarianen!

Christers Hickoryrökta marinerade lax

1,5 kg lax
1    dl flingsalt
1,5 dl farinsocker
1,5 dl strösocker
1    lime (saften)

Blanda ihop marinaden och skär laxen i portionsbitar. Gnid in blandningen och låt den marinera i sex timmar. Tag sedan upp fisken, torka bort överskottsmarinad och låt den vila en timme. Lägg på laxen på grillen vid en ungefärlig temperatur på 65 grader. Lägg på ett par nävar rökflisor på glöden och rök sedan laxen till en innertemperatur på 50-65 grader!

Servera med kokt skalad potatis, majskolvar och en kall romsås!

 

grillatbrodHemmagrillat bröd

500 g mjöl
200 g vatten
2     tsk bakpulver
1-2  tsk salt
Föredragna kryddor

Knåda ihop ingredienserna till en fast, kladdig deg och låt den vila i en timme. Kavla sedan ut ca 3 mm tjocka tortilla-liknande bitar. Grilla på häll, i raster eller på stekpanna direkt ovanpå glöden.


Vill du också läsa?