Välj område

Trädgårdstips

Skotta rätt

Tänk på att inte skotta upp stora mängder snö på gräsmattan för när det blir ett kompakt täcke ökar risken för snömögel. Lägg hellre snön på hårdgjorda ytor och ovanpå… Läs mer

Skotta rätt

Trädgårdstips

Årets första sådd

Grönsaker med lång utvecklingstid behöver sås tidigt för att det ska bli någon skörd. Redan nu är det dags att så frön av kronärtskocka, purjolök, selleri och chili. Använd rena… Läs mer

Årets första sådd

Trädgårdstips

Mikrosallat

Efter groddar och solrosskott kommer nu mikrobladen, små skott och blad av till exempel sallat, koriander eller grönkål som du sår tätt i ett tråg och skördar och äter efter… Läs mer

Mikrosallat

Trädgårdstips

Ny jord

Ta fram övervintrade pelargoner och medelhavsväxter och plantera om dem i ny, näringsrik jord. Välj en snäppet större kruka än tidigare eller korta in rötterna. Klipp även bort rangliga och klena… Läs mer

Ny jord

Trädgårdstips

Pälsfällningstider

Nu börjar hästarna att fälla sin päls och därför kan det vara bra att tillföra extra protein i foderstaten. Proteinet är välbehövligt för att hantera den ökade ämnesomsättningen hos hästen… Läs mer

Pälsfällningstider

Trädgårdstips

Ta förskott på våren

Tack och lov för alla trädgårdsmästare som driver pärlhyacinter, krokus och kungsängsliljor i blom så att vi kan fira vår på fönsterkarmen långt innan det är dags utomhus. Det behövs… Läs mer

Trädgårdstips

Nya fröer

Varje år kommer nyheter i frösortimentet – sorter som ofta blir populära och säljer slut. Besök din butik i tid så att du inte missar dem. Notera att det finns… Läs mer

Trädgårdstips

Kul att förkultivera

I mars–april, beroende på var i landet du bor, är det dags att förkultivera de flesta grönsaker och sommarblommor. Då är ljuset tillräckligt för att de ska klara sig i… Läs mer

Trädgårdstips

Förlängd blomning

  Genom att driva igång dahlior, begonior, gladiolus och andra sommarblommande lökar redan nu får du en tidigare och längre blomningssäsong. Sätt dem 5 centimeter djupt i stora krukor, gärna… Läs mer