Välj område

Hus & hem

Läsarnas egna recept – örtig vitlök

Nu dignar trädgårdarna av frukter, grönsaker och bär. Där finns mycket att ta tillvara på, lägga in och ha till grillmiddagen exempelvis. Här kommer några recept-tips från våra läsare!

hus&hem_safta_sylta_2

Ingefärssirap

Häll ljus sirap i en glasburk och hyvla i färsk skalad ingefära. Gott till glassen och grillköttet. / Robert i Eslöv

Örtig vitlök

50–60  vitlöksklyftor
1 dl vitvinsvinäger
1½ tsk timjan, basilika & rosmarin
1½ dl rapsolja
1 tsk salt

Koka klyftorna i vatten 1–2 min beroende på storlek. Häll av, spola i kallt vatten och skala. Häll vinägern över klyftorna i en burk, ställ i kylskåp 3 dygn. Koka upp allt, låt koka 2 min. Häll bort vinägern, låt klyftorna rinna av. Blanda med resten och häll över klyftorna i en glasburk. Ät först efter tio dygn i kylskåp. / Carina i Själevad


Vill du också läsa?