Välj område

Häst

Succé för travhästarna som äter Granngårdens foder

Treasure-kronos

Jerry Riordan tränade Treasure Kronos, vinnare av Criterium Continental 2016 på Vincennes.

”Det bästa fodret jag någonsin haft.” Så säger Jerry Riordan om Granngårdens hästfoder, som bidragit till framgångarna under 2016 med vinsten för Treasure Kronos i Criterium Continental och inbjudan till Prix d’ Amerique 2017 som höjdpunkt.

Men de är inte ensamma då allt fler, både mindre och större tävlingsstall, nådde stora framgångar under 2016 med Granngårdens foder som en del av sitt tävlingskoncept. För alla tävlingshästar oavsett disciplin har fodret en stor betydelse för framgångarna. Men det centrala för tävlingshästarna är kanske inte fodret just när de är på topp och tävlar utan under träningen för att komma på topp, anser PG Åhäll, med över 30 års erfarenhet av utveckling av foder till hästar.

– När vi lanserade Granngårdens hästfoder 2010 utgick vi från de senaste rönen gällande foder till tävlingshästar. Inte bara att välja de bästa råvarorna utan också balansera fodren så att hästarna mår bra. Genom att se till att socker och stärkelsehalterna inte blev för höga utan att även energin kommer från fett och fiberrika råvaror får man foder som hästarna både mår bra av och presterar på topp.

– De senaste åren har vi tagit fram produkter som bygger på ett nytt tänkande – att ge det bästa fodret när hästarna tränas och förbereds för tävlingsperioderna. Exempel på detta är fiberrika Aktiv Fiber och Betfiber Elit samt det nya Elitfodersystemet som ytterligare optimerar fördelningen med att ha rätt foder vid rätt tillfälle, avslutar PG Åhäll.

Granngården fodersäckar


Vill du också läsa?