Välj område

Hus & hem

Firar gärna fars dag – men hur?

farsdag2015-2På söndag är det Fars Dag, en tradition som många väljer att fira genom att skänka en tanke till personer som varit en fadersfigur, i livet eller som inte finns längre. Saknar du inspiration? Här kommer några goda råd.

William Smart var den första pappa som firades på detta sätt av dottern Sonora 1910. Sonora Dodd var ett av sex barn som uppfostrades av William Smart på en farm i Spokane, Washington USA. Mamman i familjen dog i barnsäng när det sjunde syskonet skulle komma till världen. Efter att Mors Dag kommit till 1909 tyckte Sonora att hennes far borde firas och hennes initiativ spred sig, ivrigt påhejad av handeln som såg det kommersiella värdet i firandet. Redan 1931 hade traditionen tagit sig hela vägen över havet till Sverige, här brukar andra söndagen i november utses till Fars Dag.

farsdagsockerkaka2015Här är några råd till den som saknar inspiration:

  • Laga frukost
  • Köp ett härligt magasin
  • Planera en aktivitet med hela familjen som du vet att han tycker om
  • Bjud på favoriträtten
  • Gör en minnesresa och titta på bilder ihop
  • Baka en god kaka och bjud på fika
  • Ge honom extra många kramar
  • Som barn kan du hjälpa till hemma, städa eller göra ett fotoalbum.

För den som vill ge bort något var slipsen förr den mest klassiska gåvan på Fars Dag. På Granngården har vi plockat ihop några presenter som vi tror att vem som helst skulle bli glad över, inte bara pappor.

 

farsdagpannlampa20151. Praktiskt pannlampa

Kraftfull pannlampa i PTX PRO-serien utrustad med en Cree XP-G LED och en sinnrik sensorfunktion. Lampan har unik “hands-free”-kontroll som ger dig möjlighet att tända och släcka lampan genom att röra handen framför lampan. Bra på motionsrundan, hundpromenaden eller när du ska hämta ved!

farsdagraggsocka20152. Skön raggsocka

Raggsockan är en modern klassiker i presentsammanhang. Men det är ju inte så konstigt eftersom sockor slits, går åt och vem blir inte glad av en kvalitetssocka som värmer foten i höstkängorna? Här en raggsocka av ull.

 

 

farsdagfleecejacka2015

3. Mjuk fleecejacka

Klassisk pilefleecejacka med satinfoder för lätt av- och påtagning. Jackan har elastiska muddar med hål för tummen så att den inte åker upp vid fysiskt arbete. Riktigt skön och värmande.

 

 

farsdagtoffla2015

4. Fårskinnstofflor

Mysig och bekväm slip-in toffla i fårskinn som håller fötterna varma även på det kallaste torpgolvet. Tofflan är försedd med en slitstark EVA-sula. Finns i flera olika storlekar.

Farsdagkanga20155. Skyddskänga

Vattenavstötande läderskor med spiktrampskydd och tåhätta i kompositmaterial för tungt arbete på gården. Helly Hansen Skyddskänga har en direktinjicerad PU-sula med en tjock tåhätta som skyddar mot slitage. De har även en gjuten förstärkning på hälen, som ett extra skydd för de som sparkar av sig skorna.

6. Fotbollsgräsmatta

Farsdaggrasmatta2015Även om inte alla pappor är fotbollsintresserade tackar väl ingen nej till en slitstark gräsmatta gjord för lek? Den här fröblandningen är samma som används på många stora arenor och gror redan vid 5 graders värme. Så om du inte kan så nu, har du allt klart till våren!

 


Vill du också läsa?