Välj område

Trädgård

Lövblåsen gör höstträdgården finare

Lövblås från Granngården.

Hur vackra höstlöven än är så är det mindre kul när de lägger sig i blöta drivor på tomten. Med en lövblås får du snabbt en fin trädgård!

Blöta löv kan lätt bli kladdiga och innebära en halkrisk om du till exempel låter dem ligga kvar på uppfarten. Ett alltför tjockt lager av löv på gräsmattan kan i värsta fall leda till mögelangrepp. Med en lövblås får du bort löven innan det gått så långt.

I dag finns många lätthanterliga modeller av lövblåsar och lövsugar. De gör  jobbet åt dig när du blåser gräsmattan, trädgården, gångbanan och altanen rena från löv, gräsklipp eller smuts. Även lätt pudersnö kan blåsas bort.

Löv skyddar växterna

Du behöver inte göra trädgården helt lövfri. Ett tunt lager löv på gräset isolerar mot kyla och drar till sig maskar som är bra för jorden. Du kan också lägga löv runt häckar, buskar och träd för att skydda dem under vintern.

Välj typ av lövblås

Det finns bensindrivna, eldrivna och batteridrivna lövblåsar att välja mellan beroende på ditt behov och yta. Om du har stora ytor att städa passar en ryggburen eller eldriven lövblås bra, medan du en bensindriven lövblås ger mer styrka när du behöver ta bort grövre smuts.

En kombinerad lövblås och lövsug suger upp, maler ner och finfördelar löv på ett effektivt sätt. Eldrivna lövblåsar med kombinerat blås- och sugaggregat är tysta och passar därför bra i tätbebyggda områden. De blåser ihop och maler ner gräset eller löven.

Granngårdens lövblåsar och lövsugar.

 


Vill du också läsa?