Välj område

Hund Karin Söderberg

Ett spännande tävlingsår med vallhundarna

Karin Söderberg med sina vallhundar på tävling.Det har varit ett spännande tävlingsår som innehållit resor både till Holland för att tävla World trail och till Norge för EM, och även till Danmark för Agria cup.

I World Trail startade 243 deltagare från 30 länder. 45 gick till semifinal och där var Bee och jag med. I semifinalen missade Bee fåren för att hon såg kor längre bort och där försvann finalplatsen.

Karin Söderberg med sina vallhundar på tävling.

Sen har vi också tävlat SM i Kungsör och det var ett fint arrangemang med fina får och jämna flockar. Jag tävlade min egen uppfödning Vallhunden Bee och Vallhuden Yoda. Bee slutade på en andraplats och Yoda kom fyra, så jag är nöjd med vår insats.

Lite extra speciellt var att det var mitt tjugonde (!) SM i rad.

Karin Söderberg med sina vallhundar på tävling.

Nästa år ser jag fram emot då både Bee och Yoda har kvalificerat sig för att vara med i landslaget. Hundarna äter Granngårdens Högenergi foder och de är fin form och klarar att arbeta hela dagarna, när det behövs.

Karin Söderberg

Karin Söderberg bor på landet söder om Gränna och är herde, uppfödare och hundinstruktör bland annat. Hon driver kenneln Vallhunden och på sin meritlista har hon bland annat vunnit SM i fårvallning med Seemework Key. Hon har arbetat med hundar i hela sitt liv, de senaste 25 åren med Border collies.


Vill du också läsa?