Välj område

Häst Lina Kringstad

Välkommen till Kringstad Stable

Jag heter Lina Kringstad och driver Kringstad Stable. Mitt arbete är professionell ryttare, utbildare, försäljare och förmedlare av hästar. Jag ska ge er inblick hur min bransch ser ut och ge er en beskrivning av hur min vardag ser ut.

När man driver sitt egna företag är det mycket ansvar. Man ska vara ryttare, ekonomichef, säljare, planerare och utvecklare. Tror många känner igen sig som driver eget företag.
Det är inte ett vanligt jobb 9–17, utan mer en livsstil man väljer. Jag känner stor passion för hästar och min sport. Har fördelen att jag kan dela hästarna och min sport med min familj. Det är lättare att lyckas om man har ett team som driver på åt samma håll. Det är en tuff bransch med mycket motgångar men man får tillbaka så otroligt mycket glädje av hästarna. Samspelet mellan häst och ryttare är svår känsla att greppa. Kanske låter klyschigt men är en WOW upplevelse!! 

Min största uppgift är att utbilda unghästar till topp nivå. De köps in som 3-4 år ålder och utbildas mot championat för att sedan säljas vid 6–7 år ålder. Vi har två championat under årets gång, Falsterbo Horse Show under sommaren och Breeders Trophy under hösten. Det är två stora prestigetävlingar där alla de bästa unghästarna i Sverige möts.

Förra veckan var jag på Ribbersborg och tävlade, var en otroligt fin och lyckad tävling. Att arrangera tävlingarna närmre städerna bidrar till att vår sport blir mer lättillgänglig för publik och lättare för sponsorer att synas.

Kommande vecka blir det tävling på Henriksdal med fyra hästar.

Nästa inlägg tänkte jag beskriva hur jag förbereder mig och hästarna för tävling. Hur jag lägger upp träningen för hästarna och förbereder mig på bästa vis mentalt. Kommer även tipsa om utrustning från Granngården.

På återseende?


Vill du också läsa?