Välj område

Trädgård

Förodlingsskola – så skiljer du på såjord och planteringsjord

Farbror grön Johannes wätterbäck tipsar om jord

Johannes Wätterbäck alias Farbror Grön ger dig sina bästa tips för att komma igång med förodlingen. Här förklarar han skillnaden mellan såjord och planteringsjord och när du ska använda vilken sort.

 

Många undrar vad det är för skillnad mellan såjord och planteringsjord. Såjorden är näringsfattig och porös och består nästan alltid av torv och lite sand. Perfekt för att dra upp sticklingar i. Planteringsjorden har mer näring i sig. Antingen är den naturgödslad eller också är den oekologisk och då är den ofta mineralgödslad. Här berättar Johannes Wetterbäck, Farbror Grön, vilken jord som passar till vad och när det är dags att omplantera sina växter.

 


Vill du också läsa?