Välj område

Trädgård

Passionerad pallkrageodlare gästbloggar

Carina Larsson odlare gästbloggare GrannlivFör ingenjören Carina Larsson i Halmstad är odlingen en livsstil. I trädgårdens långa rader av pallkragar prunkar det så här års. Kommande veckor gästbloggar hon på Grannliv.

Allt började när familjen Larsson flyttade till villan hundra meter från havet utanför Halmstad.
– Tidigare hade vi bott i lägenhet och där hade jag odlat morötter, sallad och massa annat i hinkar. Men bland det första vi gjorde i nya huset var att jag fick bygga min efterlängtade köksträdgård, berättar Carina.

Carina Larsson gästbloggare GrannlivI de tjugoåtta (!) pallkragarna odlar hos mer ätliga saker.
– Tanken på att kunna odla det jag äter har alltid lockat mig. Jag tycker om att veta vad det är jag och mina barn äter. Eftersom jag tycker om att laga mat, så är det extra roligt att kunna leta fröer och odla sorter som du inte hittar i matvaruaffären. I framtiden har jag en dröm att kunna vara självförsörjande, men där är jag inte ännu förstås!

För henne är kretsloppstänkandet en viktig del av odlingsintresset och i de två varmkomposterna och i kallkomposten går det lika mycket hushållsavfall som går i soptunnan till kommunen.

Nyponvillans Trädgårdsblogg började hon skriva för tre odlingssäsonger sedan.
– Mina vänner på instagram och facebook började pika mig och undrade jag inte gjorde annat än odlade. Då insåg jag att jag behövde ett annat forum och startade bloggen.

presentationcarinalarssson3För henne är skrivandet både en egoboost och ett sätt att föra dagbok så att hon kan se vad hon gjort och när.
– När det går dåligt och kolmaskarna har anfallit planteringen är det också en stor tröst att få pepp från andra på nätet som läser min blogg. Det är jätteroligt när folk tycker om det jag skriver, förstås!

När hon inte odlar är hon just nu mammaledig från sitt arbete som ingenjör på Ångpanneföreningen ÅF. I familjen finns förutom mannen Henrik, sexmånader gamla Karl och sex år gamla Signe Viola, en femårig blå Grand Danois. Kommande fyra veckorna kommer vi att få följa hennes odlingar och äventyr i trädgården, bland annat få lära oss mer om pallkrageodling och hur man sköter en kompost.

Vill du läsa mer av Carina, gå in på hennes blogg Nyponvillans Trädgårdsblogg!


Vill du också läsa?