Välj område

Gårdens djur Paula W Lundberg

Mina drömmar om en barnbok

Jag har länge haft en tanke att skriva ner en del händelser jag får vara med om tillsammans med Gårdsbackens djur. Genom bloggen brukar jag dela med mig av vissa händelser, men visst vore det en dröm att någon gång få skriva en barnbok om djuren här på gården…

gardsbackenc3

Både Champis och Stortuppen blir lika nyfikna på hinken med torrhö.

Varje dag tillsammans med djuren så händer det grejer, är man bara öppen för vad som utspelar sig bland dem så kan man få vara med om massor. Det är djurens värld vi pratar om och där finns, som hos oss människor, känslor. Heta som kyliga, där finns maktkamper och intriger på gott och ont och där finns busiga känslor, hungriga känslor och många, många fler.

gardsbackenc1

Champis är som vanligt väldigt framåt och tar för sig…

Det är lätt att vi människor inte tänker på att djur också har känslor. Kycklingar har känslor. De kan bland annat känna hunger, rädsla, kyla och de vara busiga, roliga och retsamma. Vi måste alltid titta på individen, vare sig vi är en liten, liten kyckling eller en stor människa. Vi har alla samma rätt att finnas till och vi finns till, tillsammans.

gardsbackenc2

Champis är herren på täppan och höhinken är hans.

Gårdsbackens djur gillar när jag besöker dem… De förstår att något är på gång, ska de få mer mat kanske, ska jag städa åt dem eller har jag något extra gott med mig just den här gången…? Nu senast bar jag med mig en hink med torrhö som jag fyller på i hönsens reden med. Småkycklingarna är som små rackarungar som krafsar bort höet från redena. Jag vill att hönsen ska ha torrt fräscht hö att lägga äggen i, så med jämna mellanrum måste jag fylla på.

gardsbackenc4

Men inte alltför länge, Stortuppen tar över och Champis får fly…

Jag ställer ner hinken med torrhöet på marken, när jag kommer in i hönsgården och omedelbart så händer det grejer bland höns, tuppar och Champis. Nyfikna och orädda, här måste saker utforskas…

gardsbackenc5

Stortuppen är nöjd med sig själv och hönsen ser upp till honom lite äggstra.

Gårdsbackens fina, fina djur, tack för allt ni ger!

Paula och Dan på Gårdsbacken gästbloggar på Grannliv vecka 45–48. Vill du läsa fler av deras gästblogginlägg sedan tidigare, klicka här, eller besök Paula och Dans egen blogg Gårdsbacken.


Vill du också läsa?