Välj område

Trädgård

Bästa knepet vid förodling

Granngarden-habanero18Det finns många knep för att lyckas med sin förodling, men om det är något som det brukar falla på är det ljuset. Redaktionens chili-odling är ett solklart exempel på det.

Sedan några veckor tillbaka pågår ett Habanero-experiment här på redaktionen som ni säkert läst om. Förra veckan skolades plantorna om och eftersom inte alla fick plats under växtbelysningen har några fått stå i fönstret sedan dess. De har fått samma mängd vatten och samma jord. Men det går inte att ta miste på vilken skillnad ljuset gör.

Granngarden-habanero17

Våra största plantor från de som stått i fönstret (till vänster) respektive det som stått under växtbelysningen.

De som stått under växtbelysningen är kraftigare i stammen, har större blad, en kraftigt mörkgrönare blad mot syskonen i fönstret. Man kunde tro att det skulle gå åt mer vatten till de under lampan, men det tycks inte göra så stort skillnad, snarare tvärt om. Kanske är det luftcirkulationen vid fönstret som gör att de snabbare torkar ut än de inne i rummet under lampan.

Granngarden-habanero19Nu väntar vi med spänning på tillväxten. Kanske ska man våga ge dem lite gödning snart…

Vill du läsa tidigare inlägg om odlingen, klicka här!


Vill du också läsa?