Välj område

Hund Paula W Lundberg

Naturen omfamnar mig…

gardsbackenn9

När morgondimman lättade så tog jag hundarna och kameran på promenad…

Jag vill uppmärksamma naturen. Det är så lätt att man tar den för given när man rusar fram i vardagen som allt för många av oss gör idag. Man har alltid en tid att passa! Man stressar fram, till dagis, till jobbet, till affären, till träningen, till… till… till…

När stannade du upp senast och ägnade vår vackra natur, med berg, sjöar, ängar, skogar, bäckar, stränder, hav och så vidare, en tanke? Det känns som om vi, i dagens ”inteentomluckaikalendern-samhälle”, inte tar oss tid och ro att stanna upp en stund och njuta av allt det vackra runt omkring oss…

gardsbackenn10

Hundarna älskar att springa lösa och sträcka på benen… Tittar ni noga kan ni se dem som små prickar där ute på Storåkern.

Jag gjorde det… I morse… Stannade upp!!!

Det började med att jag väcktes av tre blöta hundnosar som kivades om min uppmärksamhet, först försökte jag hålla mina ögon stängda för att inte avslöja att jag var vaken men insåg ganska snart att det var meningslöst. De hade genomskådat mig och jag mumlade några ord om att; ”Visst, ni ska få gå ut”.

gardsbackenn7

Hundarna har bänkat sig vid grillplatsen på Oxnäset…

Jag satte mig på sängkanten och tittade ut genom sovrumsfönstret, dimman låg tät över åkern och sjön. Jag och hundarna gick ut och efter att vi gjort lagårdsrundan, tittat till och utfodrat alla djuren, så frågade jag hundarna om de var intresserade av att själva få lite krubb. De viftade på svansarna till svar och följde mig glatt tillbaka in i huset.

gardsbackenn3

Gårdsbacken Gimmie

Väl inne så drogs min blick ut genom köksfönstret, dimman hade börjat lätta och nu kunde jag skymta åkrarna och sjön. Det var en vacker höst/vinterdag. Nu fanns det endast ett alternativ för mig och det var att ta med hundar och kamera på en promenad ner till sjön. Jag ville komma nära det vackra och jag vet att jag inte behöver be hundarna två gånger om en morgonpromenad.

gardsbackenn1

Hundarna är vana vid mina upptåg och finner sig i det mesta…

Den spegelblanka sjön glittrade i solen. Hundarna sprang omkring och busade med varandra, de blir alltid så ystra där nere vid sjön. Jag satte mig ner på vår bänk, gjord av en kluven granstock, och bara njöt av den vackra naturen som varmt omfamnade mig och trots att detta är min vardag så kan jag inte få nog av det. Jag vill så gärna omfamna det vackra omkring mig tillbaka. Jag vet inte hur, men det gör inte så mycket, jag är bara glad att jag ser den… Naturen omkring mig!!!

gardsbackenn5

Gimmie njuter av att bara vara…

Idag har ni fått följa med mig, hundarna och kameran ner till sjön och vårt älskade Oxnäset på Gårdsbacken. Bilderna i dagens inlägg är från morgonens promenad.

Naturen är äkta… <3

Paula och Dan på Gårdsbacken är en av Grannlivs populära gästbloggare. Under vecka 47–51 kan ni varje vecka läsa om vad som händer på deras gård. Vill du läsa mer av dem och våra andra gästbloggare, klicka här, eller besök Paula och Dans egen blogg Gårdbacken.


Vill du också läsa?